Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dárky až do domu na Štědrý den? Dostupné a sexy

27. listopadu 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Vánoce jsou tady už za necelý měsíc. Že jste si opět slíbila, že začnete s nákupy dárků už na začátku listopadu a zase to prošvihla? Teď už vás čekají jen tlačenice v obchodních domech nebo o poznání příjemnější řešení – spolehněte se na kurýra. Kurýři mají o Vánocích pořádnou honičku a patří tak k těm, kteří pro nás o Vánocích slouží, abychom my měli klid. Proto se jim Milka rozhodla v projektu „Díky za Vánoce“ poděkovat.

Milan Felix je mladý, pohledný muž, který miluje svou práci. Dennodenní kontakt s lidmi a spletité cesty napříč naší republikou, i za její hranice, ho v životě stále ženou vpřed. Před 12 lety začínal jako jediný řidič ve firmě a byl rád, že má dvě zakázky denně. Dnes už je pro něj standardem rozvést okolo 25 balíků a více. V práci zažívá nespočet zážitků k vyprávění.

Autor: Marie Bartošová

Slečny ho tahají z práce rovnou na mejdan

„Když jsme začínali s kurýřinou, tak si mě objednali na dovážku pizzy a mezitím ještě zavolali, ať koupím dvě lahve tvrdého alkoholu. Přijel jsem tedy do vily na Břevnově a zazvonil. Otevřel mi strašně mladý člověk v županu, kouřilo se z něho a vedle něho stály dvě slečny. Velmi spoře oděné, spíš vůbec! Zvali mě pak na mejdan, ať do práce už nechodím. Slavili tam narozeniny. Nešel jsem do toho, ale lákalo mě to,“ směje se Milan.

 „Také jsem vezl před pár dny soukromě 500kg hranolek nebo jedno malé CD až 800 km do Hamburku. Vozíme kytky, dokumenty, oblečení. Rosickému třeba vozím kopačky, někdy si povídáme. Kdysi jsem proti němu hrál i fotbal. Je to o náhodě. Hráčům Sparty vozím oblečení, míče. Proto to dělám rád, sekáte se s lidmi, se kterými by to v běžném životě nešlo,“ vzpomíná pohledný Milan, který si nedá oddechu ani na svátky.

Autor: Marie Bartošová

Na Vánoce za Karlem Gottem

Celkem už má Milan odslouženo 10 Vánoc a ani letos dodávku neopustí, takže máte šanci se s ním potkat mezi dveřmi i vy. Pracovní historky Milan chrlí s nadšením bez ohledu na roční dobu.

„Na Vánoce jsem jednou zablokoval auto Karlu Gottovi na Smíchově. Stres, velký spěch, rozblikal jsem auto, vyběhnu do pátého patra, letím dolu a najednou vidím Karla Gotta, jak mi tlačí do auta. Zkouší, zda tam náhodou někdo není a auto není odbrzděné, aby mohl odjet! Tak jsem se moc omluvil. On na to, ať už se to nikdy nestane. Ale byly Vánoce, tak byl v pohodě.“

Autor: Marie Bartošová

Kurýřina jako povolání, které si zaslouží ocenění

Energického Milana si vybrala Milka pro svůj projekt „Díky za Vánoce.“  Ten vznikl proto, abychom ocenili ty, kteří nám usnadňují Vánoce tím, že pro nás pracují, když si lebedíme u stromečku.

Celý Milanův příběh si můžete přečíst zde: troufnisinajemnost.cz/aplikace a následně hlasovat, která povolání si podle vás zaslouží nejvíce díků. Skrze odkaz také budete moci posílat i online speciální přání svým blízkým. Navíc jsou v soutěži čokolády Milka Oreo nebo stylový hrníček.