Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Víkendové tipy: Co třeba kino nebo husí hody?

  • Co se sychravým  víkendem? Poradíme vám!
    24. října 2014 | 11:17

    Co podniknout o tomto sychravém víkendu? Potěšte se romantickou komedií, výstavou kostýmů nebo pořádnou pečínkou!

  • Pro děti:Ve Žlutých lázních se sejdou strašidla (Praha, sobota 25.10.)

     

    ...
    Autor: archiv redakce
    Areál Žluté lázně v Praze 4 – Podolí otevře pouze na jeden podzimní den své brány veřejnosti. V sobotu 25. října se tam totiž sejdou strašidla, aby společně oslavila svůj den. Strašidelný den plný kouzel nabídne hrozivou zábavu pro malé a velké. Strašidelný den začne ve Žlutých lázních ve 14 hodin a potrvá do 19 hodin. Malé i velké návštěvníky čeká hrůzostrašné odpoledne. „Připravily jsme strašidelnou stezku odvahy prostředím dětského koutku v areálu, bubákovu dílničku pro děti, strašidelnou show na pódiu s hudbou, malování na obličej a samozřejmě oblíbené dlabání dýní. Volit budeme také nejstrašidelnější a nejděsivější masku, takže všechny strašidla vyzívám, ať se přijdou ukázat,“ zve Libuše Klinková, manažerka programu v areálu Halloweenské masky bude možné zakoupit také na místě. Vstup na akci je zdarma. Více zde

     

     

  • Pro gurmány: Husobraní na Náměstí Míru (Praha, sobota 25.10.)

     

     

    husobrani
    Autor: archiv
    V sobotu 25.října se uskuteční první ročník Husobraní! Péct se bude na 800 hus! Ochutnávat je budete s knedlíkem a zelím - poctivá česká klasika! Připravený je také doprovodný program po celý den - hudba, soutěže, program pro děti, ukázka řemesel! Proběhne soutěž o nejlepší kysané zelí! Husobraní na náměstí Míru se koná pod záštitou ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky. Více zde.
  • Výstava: Herecké kostýmy z Národního divadla v pasáži Myslbek

    Herecké kostýmy
    Autor: archiv
    Od 22. října můžete v pasáži Myslbek shlédnout výstavu kostýmů z Národního divadla. Kostýmy připomenou postavu Cyrana a Roxany, královny Alžběty a hraběte z Essexu a dalších včetně dětských kostýmů. "NG Myslbek spolupracuje s několika kulturními institucemi včetně Národního divadla a v kulturním duchu se nesou také akce, které v pasáži můžete navštívit. Hned další netradiční akci chystáme na 8. listopadu od 17 hodin, kdy Balet Národního divadla rozhýbe oblečení módních značek v NG Myslbek," řekla k dlouhodobějšímu konceptu pasáže manažerka Karolína Prýmková.

  • Výstava: Warhol, Lhoták, Pištěk: Auto v proměnách času (Praha, do konce ledna 2014)

     

    warhol
    Autor: archiv

     

    Museum Kampa připravilo výstavu Auto v proměnách času, na které představí jeden z nejdražších obrazů Andy Warhola. Unikátní dílo a jedno z posledních originálních pláten tohoto autora přivezené speciálním transportem ze Švýcarska, má rozměry 2.34x6.40 m, je vytvořený technikou akrylu na plátně a ačkoliv se jedná o serigrafii, je jedinečné tím, že dílo vzniklo na zakázku a existuje jen jeden tisk. Takto významné dílo A. Warhola dosud nebylo v Čechách vystavené a je proto pro českého diváka, který zná především Warholovy sítotisky menších rozměrů, raritou. Výstavu a téma auta doplňují díla dalších českých autorů, kteří toto téma zpracovali, mimo jiné Theodor Pištěk, Kamil Lhoták, Bedřich Dlouhý a další.

     

  • Kino: Romantické bijáky (celá ČR)

    Venku je nevlídno, tak co se vydat třeba do vytopeného kinosálu. Máme pro vás tipy na dvě romantické komedie, které vám zvednou pošnmournou náladu.

     

    Co jsme komu udělali
    Autor: archiv
    Co jsme komu udělali?

     

     

     

    Na životě je krásné, že se v něm nedá nic předem naplánovat. Například Verneuilovi si byli jistí tím, že se jejich čtyři nádherné inteligentní dcery provdají za výjimečné muže. A výsledek? Tím je kouzelná francouzská komedie Co jsme komu udělali?, kterou tvůrci ze země galského kohouta dokázali vyvolat stejně nadšené reakce, jaké následovaly po fenomenálních Nedotknutelných z roku 2011. Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou“ svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže…

     

     

     

    co s láskou
    Autor: archiv
    Co s láskou

     

     

     

    V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat?

     

  • Giganti - doba ledová (Opava, 24. října 2014 - 4. ledna 2015)

     


    ss
    Autor: archiv výstav

     

    Od 24. října do 4. ledna se mohou návštěvníci Domu umění v Opavě vydat do minulosti staré 10 000 let a seznámit se s největšími tvory, kteří naši planetu tehdy obývali. Giganti představují kolekci osmnácti nejimpozantnějších tvorů, kteří žili v době ledové. I když všechna zvířata zažila člověka, přesto jsou nám jejich podoby velmi vzdálené. Pokud jste se někdy domnívali, žešavlozubý tygr je nebezpečné zvíře, tak v kontextu těchto tvorů je to jen taková "malá kočička". Největším exponátem výstavy je dobře známý mamut, tím nejmenším americký šavlozubec, někdy přezdívaný jako šavlozubý tygr a také evropský medvěd jeskynní. Více zde

     

  • Pro milovníky zvířat: Světová výstava koček 2014 (Praha, 25.-26.10.)

     

    Kočka na lovu.
    Autor: archiv Blesku

     

    Největší kočičí sraz se koná o tomto víkendu v Praze na Výstavišti PVA-Letňany, kde proběhne Světová výstava koček 2014. K vidění bude asi 1600 koček různých plemen z celého světa. Můžete se těšit na kočičí krasavce a krasavice, kulturní program, soutěž kočičí krásy, množství stánků nejen s chovatelskými potřebami, prezentace Felinoterapie a řadu dalších atrakcí.  Více informací zde.

Autor: red
Diskuse ke článku
.