Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 tipů kam na víkend s dětmi i bez nich

  • Jak naložit s nadcházejícím podzimním víkendem? Nechte se inspirovat!
    26. září 2014 | 10:41

    Nevíte co s volným víkendem? Máme pro vás 10 tipů pro malé i velké, holky i kluky, kam v podzimních dnech vyrazit. Co třeba pouštět draky, doplnit šatník nebo rozšířit si gurmánské obzory?

  • Móda: Holešovice Fashion Market 9 v Praze


    Holešovický Fashion Market
    Autor: Holešovický Fashion Market
    Ten pravý víkendový plán pro milovnice módy a designu. V od pátku do soboty proběhně v halách 13 a 40 v prostorech Pražské tržnice v Holešovicích již devátý Holešovice Fashion Market. Můžete se těšit na více naž 150 výrobců a prodejců originální módy, šperku a designu a spolu s nimi objevovat zajímavá zákoutí holešovické tržnice. Trh doplní bohatý doprovodný program, workshopy, výstava, hudba, dětský koutek i divadlo, či příjemné posezení s nápojem a dobrotou dle chuti!
    Vice zde

  • Pro celou rodinu: Festival světla a videomappingu v Olomouci

    Festival světla a videomappingu v Olomouci
    Autor: vzari.cz
    Až do soboty probíhá v Olomouci Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ. Jedná se o mezinárodní soutěžní přehlídku určenou pro evropské týmy z oblasti videomappingu a světelné performery. Můžete se těšit na zajímavé instalace a také stále populárnější videomapping. Uvidítě domy měnící tvary přímo před vašimi zraky, tančící paláce na náměstí. Virtuální realita a 3D projekce přímo před vámi. Neuvěřitelné animace a příběhy na stěnách domů. Více zde.

  • Pro celou rodinu: Drakiády (po celé ČR)

    Pro inspiraci: Drak může mít i tvar ryby...
    Autor: Anagram.cz
    V sobotu se koná hned několik Drakiád. V Praze se můžete kochat těmi nevymazlenějšími draky v Leňanech od 14 do 18 hodin. Více zde
    Další pouštění draků se chystá ve Špindlerově Mlýně u lanové dráhy na Medvědín. Více zde
    Drakiáda se koná také v Relax & sport resortu Dolní Morava, kde program začíná už v pátek 26.9. v dětském koutku hotelu Vista, kde si děti budou moci od 17:00 hodin se zkušenými animátory vyrobit vlastního papírového draka. V sobotu ve 13 h se k obloze vznesou všichni draci a pokusí se tak o rekord. Vyzkoušet si tu můžete i jízdu na kitu nebo tandemové lety na paraglidingových kluzácích. Více zde. 
    Pouštení draků spojené s veselicí se chystá také v obci Fojtovice u Krupky. Můžete se těšit na soutěž v pouštění draků a vození na koních a v traktorech, opékání buřtů a další zábavu. Registrace účastníků proběhne v sobotu od 12.30 do 12:55. Více zde.
    V moravských Velkých Losinách spojili pouštení draků s koštem vím, na které vás zvou v sobotu od 14:00. V duchu středověku se odehraje sobotní drakiáda ve Slovanském hradišti v Mikulčicích, kde od 14 hodin začne zábavné odpoledne pro děti s drakiádou, soutěží o nejhezčího ručně vyrobeného draka či o nejdéle létajícího draka, výtvarnými dílničkami a jízdami na koni.

  • U sousedů: Kaštanové slavnosti Törggelen v Jižním Tyrolsku

    Kaštanové slavnosti v Jižním Tyrolsku
    Autor: archiv
    Již tuto sobotu začíná v sousedním Jižním Tyrolsku svátek Törggelen, který potrvá až do začátku prosince. Je to vlastně oslava kaštanů, která se zrodila v údolí Eisacktal/Valle Isarco. Lidé vyrážejí na procházky, které končí na statcích a ve vesnických hospůdkách. Místní selky pak začnou snášet na stůl nejrůznější dobroty - Schlachtplatte - talíř s opečenou slaninou, kysaným zelím, jihotyrolským špekem, párečky Kaminwurzen a knedlíky. Dalším chodem jsou pak pečené kaštany. Jídlo zakončí sladký dezert Krapfen. Své sklípky otevřou i vinaři. Strávit tuhle dobrotu můžete na procházce, například na slavné kaštanové stezce - "Keschtnweg". Ta vede údolím Eisacktal a začíná ve Vahrnu/Varna u Brixenu/Bressanone. Více zde.
    www.eisacktal.com

  • Gastronomie: Dny polské kuchyně a kultury v Praze

    Polské pirohy
    Autor: Shutterstock
    Nenechte si ujít již 3. ročník Dnů polské kuchyně a kultury v pátek 26. 9. od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. 9. od 10 do 17 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad. Akce nabídne několikrát denně kulinářskou show tří špičkových polských šéfkuchařů, a také patnáct stánků s možností ochutnat a zakoupit polské delikatesy. Chybět nebude ani hudba - zahrají polské kapely Katarzynki (pouze v pátek), Buraky a DagaDana (vpátek i v sobotu). A na místě bude i hrnčířský kruh z Boleslawce - každý si tak bude moct vyzkoušet práci s kvalitní hlínou z této světoznámé oblasti.
    Více zde

  • Gastronomie: Slavnosti vína v Brně

    s
    Autor: archiv pořadatelů
    Stovku vín z produkce tuzemských vinařství bude možné ochutnat a také zakoupit od pátku až do 3. října na Slavnostech vína na náměstí Svobody. Bohatá nabídka vín bude doplněna rozmanitou nabídkou občerstvení a na prodejní ploše nebudou chybět ani řemesla tematicky spojená s vinařskými oblastmi. Doprovodný kulturní program proběhne na pódiu každý den v tradičním čase od 14.00 do 18.00 hod. Prodejní stánky budou otevřeny denně od 10.00 do 20.00 hod., v případě zájmu návštěvníků je možné prodejní dobu prodloužit až do 22.00 hod. Více zde

  • Pro celou rodinu: Výstava Art Safari 28 - program pro celou rodinu v Praze


    Výstava Art Safari 28
    Autor: Výstava Art Safari 28
    Výstava Art Safari 28 nabídne kreativní zábavu pro celou rodinu. V prostorách bývalé skladové haly v Praze – Řeporyjích proměněné na umělecké studio představí své práce na tři desítky českých a zahraničních umělců. Vernisáž výstavy je v sobotu 27. září v 16 hodin.
    Součástí Art Safari 28 je spolu s prezentací originálních děl také atraktivní doprovodný program pro všechny generace. Více zde.

  • Pro malé vědce: National Geographic: Mozek v akci

    Mozek v akci
    Autor: Mozek v akci
    Vydejte se na nesmírně zajímavou a objevnou cestu za poznáním třech kilogramů tkáně, která z vás dělá to, co jste. National Geographic Channel pořádá v prostorách pasáže Myslbek interaktivní, zábavnou a vzdělávací výstavu Mozek v akci, která probíhá až do 15. října. Můžete si prohlédnout unikátní fotografie mozku, dozvíte se zajímavosti o tom, jak mozek funguje a prostřednictvím hádanek a klamů si otestujete svoje schopnosti. Pomocí optických klamů výstava vysvětluje, jak je lidské chápání věcí propojeno s očima, co by se stalo, kdyby naše oči nespolupracovaly s mozkem nebo jak funguje periferní vidění.

  • Hudba: Elektroswing Festival Brno


    Elektroswing festival Brno
    Autor: Elektroswing festival Brno
    Dnes, tedy v pátek večer proběhne v tovární hale brněnské Zbrojovky 1. ročník Electroswing festivalu, který na dvou podiích představí nespočet djs tothot stále populárnějšího hudebního žánru. Jako hlavní hvězda večera se představí Live duo DUESENTRIEB & PORTER z rakouského Lince, mekky electroswingu. Dále zde zahraje zakladatel české electroswingové scény MACKIE MESSER, kterého můžete znát z jeho pořadu Swing Impérium na Radiu 1. Více zde

  • Pro celou rodinu: Noc vědců po celé ČR


    Noc vědců
    Autor: Noc vědců
    Organizátory Noci vědců jsou přední instituce české a moravské vědy: univerzity, hvězdárny, planetária, science centra, výzkumné ústavy a další. Pro nejširší veřejnost připravily populárně-vzdělávací přednášky, workshopy, experimenty, zábavné show, hudební vystoupení i otevřené dveře. Program zde

Autor: red
Diskuse ke článku
.