Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaro s filmem: Milujte se po francouzsku

Pro filmové  fanoušky a romantické duše
25. dubna 2014 | 13:20

Jarní sluníčko zve k navazování nových známostí. Nebo k rozpohybování starých svazků. Vaše domácí on line kino IVIO.tv vám nabízí dostatek inspirace přímo od největších hereckých hvězd sladké Francie. Ve francouzských filmech totiž vědí, jak na to! A můžete je sledovat snadno - a zcela legálně.

(K)lamač srdcí

Pro filmové fanoušky a romantické duše
Autor: archiv

Romain Duris bývá označovaný za nejpřitažlivějšího herce současné Francie. Ve svěží romantické komedii si zahrál elegantního Alexe, který si ze svého sexuálního charismatu udělal lukrativní kšeft. Se svou sestrou provozuje společnost, která na zakázku rozbíjí partnerské vztahy. Jednoho dne si sourozence najme otec, který by se rád zbavil dceřina snoubence. Na to, aby nepohodlného nápadníka odrovnali, mají ovšem „obchodníci se štěstím“ pouhých sedm dní! O tom, že láska si nedá poroučet, vám vedle Romaina Durise přesvědčí i herečka s nejkrásnější mezerou mezi zuby na světě - Vanessa Paradis.
http://ivio.tv/855/Klamac-srdci


Dablér

Pro filmové fanoušky a romantické duše
Autor: archiv

Pierre Levasseur (Daniel Auteuil) je sice bohatý a vlivný muž, rozvod si však nemůže dovolit. Hlavním akcionářem podniku, v jehož čele stojí, je totiž jeho manželka. Když ovšem bulvární novináři náhodou Pierra vyfotí s jeho milenkou Elenou, má nevěrník problém – a protože nedovede své potíže řešit sám, rozhodne se za sebe nastrčit náhradníka. Smolařský zaměstnanec parkoviště Francois Pignon svolí, že se za úplatu bude vydávat za Elenina milence... Zmatek, který kolem předstíraného vztahu vznikne, má na svědomí zkušený režisér Francis Veber. Ten ho hlavní role obsadil šaramantního Gada Elmaleha.
http://ivio.tv/1197/Dabler


Časy se mění

Pro filmové fanoušky a romantické duše
Autor: archiv

Pokud by se měla zvolit herecká dvojice, která na stříbrném plátně dojímá Francouzky všech generací nejčastěji, vyhráli by první místo Gérard Depardieu a Catherine Deneuve. V romantickém dramatu se tyto dvě superhvězdy sešly už posedmé – tentokrát jako stavební podnikatel Antoine a hlasatelka Cecile. Kdysi byli milenci, nyní se setkávají po třiceti letech - a všechno se zdá být jinak. Cecile je vdaná za mladšího muže a má s ním dítě, Antoine však na svou lásku stále nemůže zapomenout. Vzpomínka na vášeň z minulosti je stále živá – dá však svět zestárlým milencům ještě šanci na to, aby začali znovu?
http://ivio.tv/1193/Casy-se-meni