Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší TV tipy na 1. svátek vánoční

Omrzely vás už pohádky a toužíte po troše romantiky? Pak se určitě podívejte na Moderní Popelku.
25. prosince 2013 | 06:00

Sledování televize patří k vánočním svátkům stejně jako kapr se salátem a rozbalování dárků. Televizní stanice se předhánějí v nabídce pohádek, rodinných komedií i romantických filmů. Proto vám nabízíme výběr těch nejlepších.

Nova, 9:20 – pohádka Šíleně smutná princezna
Panovníci dvou sousedních spřátelených zemí se dohodli na svatbě svých urozených potomků. Ti však mají vlastní recept na štěstí a lásku. Česká pohádka (1968)

RumplCimrCampr
Autor: archiv
ČT1, 10:15 - pohádka RumplCimrCampr
Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé království. A v něm s rodiči králem a královnou žije i mladý následník trůnu, princ Hubert, který si má najít bohatou nevěstu. Jenže on už královnu svého srdce má. Krásnou, ale chudou Božidaru, kozopasku ze statku. Oba zamilovaní ale svou lásku tají. Vědí, že sňatku prince s kozopaskou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak... Česká pohádka (1997)

Jan Werich rozesmívá každé Vánoce televizní diváky v pohádce Císařův pekař a pekařův císař.
Autor: ČSFD
ČT 1, 12:50 – komedie Císařův pekař
Jan Werich v první části slavné historické komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi. Historická komedie ČR (1951)

Prima, 13:20 - akční rodinná komedie Garfield
Nejslavnější a nejtlustší komiksové zvíře, rozežraný kocour Garfield ve svém filmovém debutu. Z cynického chlupáče se stane hvězda akční rodinné komedie, ve které společně s Jennifer Love Hewitt bude zachraňovat pejska Odieho z rukou zlých únosců. Rodinná komedie USA (2004)

Omrzely vás už pohádky a toužíte po troše romantiky? Pak se určitě podívejte na Moderní Popelku.
Autor: archiv
Nova, 14:45 - romantická komedie Moderní Popelka
Středoškolačka Hilary Duff musí doma snášet nekonečné ústrky od své zlé macechy a nevlastních sester. Její jedinou radostí je chatování s neznámým přítelem, ze kterého se vyklube přitažlivý a na škole populární spolužák - hotový princ... Jenže rozdělují je dvě různá prostředí. Romantická komedie USA/Kanada (2004)

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977)
Autor: Archív
ČT 1, 17:30 - komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku
Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové o hledání tatínka stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale především pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce a neodolatelného Tomáše Holého. Komedie ČR (1977)

S čerty nejsou žerty
Autor: Bontonfilm
Nova, 20:20 – pohádka S čerty nejsou žerty
Pohádkový film natočený na motivy pohádky Boženy Němcové Čertův švagr. Příběh o jednom pekelném omylu, dvou dobrých kamarádech a třech potrestaných hříšnících je mezi dětmi i dospělými považován za jednu z nejoblíbenějších českých pohádek, které byly kdy natočeny. Česká pohádka (1984)