Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skvělé tipy, kam vyrazit o víkendu za dobrým jídlem

  • Vyražte na víkend za dobrým jídlem Například na zámku Liblice si můžete vychutnat tradiční kulinářský zážitek doplněný dobrým vínem.
    8. listopadu 2013 | 14:00

    Během víkendu proběhnou na mnoha místech v Čechách i na Moravě velkolepé Svatomartinské slavnosti, spojené s ochutnávkami mladých vín letošního ročníku. Nenechte si je ujít!

  • Svatomartinské husy a mladé víno


    8.-10.11., Liblice

    Přijďte si vychutnat tradiční kulinářský zážitek doplněný dobrým vínem na zámek Liblice. Husí pochoutky totiž na zámecký stůl patří již od dávných dob. Zarezervujte si svůj stůl emailem na adrese: recepce@zamekliblice.cz. K nedělnímu obědu vám navíc zahraje mělnická cimbálová muzika.

    zamek-liblice.cz

    Vyražte na víkend za dobrým jídlem Například na zámku Liblice si můžete vychutnat tradiční kulinářský zážitek doplněný dobrým vínem.
    Autor: zamek-liblice.cz
  • Pivní a vinné slavnosti


    8.-10.11., Lysá nad Labem

    V prostorách zdejšího výstaviště se bude od pátku do neděle konat první ročník festivalu, který spojí vinařství a pivovarnictví. V rámci slavností budete moci ochutnat rozmanité druhy piva a vína, příjemnou atmosféru navodí hudební program, který se ponese převážně v duchu folku a country. K dobrému pití samozřejmě patří také dobré jídlo, proto vám tady nabídnou celou řadu regionálních specialit. Vstupné je 60 Kč.

    vll.cz

    ...
    Autor: Shutterstock
  • Svatomartinský Mikulov


    8.-17.11., Mikulov

    Nenechte si ujít tradiční festival, na kterém se představí vína nového ročníku. Ochutnáte spoustu husích specialit. Místní restaurace, vinotéky i hotely totiž nabídnou během slavností Svatomartinská menu i Svatomartinských vín. Náměstí zaplní řemeslný jarmark a dobový umělecký program, plný kejklířů, komediantů a kouzelníků a pro děti jsou připraveny pohádky a historická představení.

    palavske-vinobrani.cz

    ...
    Autor: palavske-vinobrani.cz
  • Zabijačka a jarmark


    9.11., Lidečko

    Užijete si tradiční jarmark, na kterém budete moci ochutnat zabijačkové speciality nebo nakoupit ručně dělané šperky, nádobí nebo svíčky, výrobky z chráněných dílen a mnoho dalšího. V městském společenském centru bude probíhat doprovodný program s uměleckým souborem Završan. Těšit se můžete na strouhání loučí, zpracování vlny, lnu a konopí a zazní i lidové písně.

    lidecko.cz

    ...
    Autor: lidecko.cz
  • Zámecké dýňobraní


    9.11., Horažďovice

    Nenechte si ujít dvě podzimní akce na zdejším zámku – Svatomartinský jarmark aneb zámecké dýňobraní. Na zámeckém nádvoří vás čekají nejen svatomartinské pochoutky, ale také zábava s dýněmi. Co budete moci ochutnat? Hokkaido polévku, pečenou Svatomartinskou husu, mladé víno i Svatomartinské pivo. Děti se mohou těšit na strašidelnou dílnu a na řemeslné dílny v nových prostorách muzea, zahraje také country kapela Pauza. V 17 hodin pak vypukne světelný průvod městem.

    muhorazdovice.cz

    ...
    Autor: Shutterstock
  • Svatomartinské slavnosti a husí hody


    9.11., Valtice

    Oslavte svátek svatého Martina se Svatomartinskými víny a husími specialitami ve Valtickém Podzemí. Čeká vás pečená husa se zelím, paštika s husími játry, sladký dezert v podobě nadýchané rolády, degustace mladých vín a jako dárek láhev Svatomartinského vína. Pro dobrou náladu zahraje cimbálová muzika „Cimbalmen.“

    valtickepodzemi.cz

    ...
    Autor: Shutterstock

Autor: sim
Diskuse ke článku
.