Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Revoluce v kuchyni

Tatarská omáčka a majonéza Hellmann´s
23. dubna 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

V kuchyni se vyplácí vsázet na klasiku, ale někdy se může stát, že i klasika se časem omrzí. Pokud tedy chcete být pro své blízké v kuchyni hvězdou, je ten pravý čas pro změnu. Stačí k tomu opravdu málo.  Nechte se inspirovat a zkuste použít tradiční potraviny trošku jinak. Co třeba upéct opravdu chutné a šťavnaté maso s použitím majonézy Hellmann’s?

Mnohé ženy, které často vaří, bývají v zajetí několika jídel. Ty se v pravidelných intervalech objevují stále dokola. Z vaření se pak rychle stane místo radosti povinnost. Přitom bychom našim nejbližším měli občas připravit i nějaké to překvapení a vymanit se tak ze zaběhlého kolečka osvědčených pokrmů.

V takových případech otvíráme moudré kuchařské knihy, ve kterých hledáme inspiraci. Ovšem ani ta nejlepší kuchařka nám úspěch nezaručí. Nemusíme však nutně listovat v kuchařských knihách, inspirovat se můžeme jednoduše i ve vlastní kuchyni. Prohlédněte útroby lednice a spíže a zkuste osvědčené produkty použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Věděli jste například, že majonéza Hellmann’s se hodí také na vaření, smažení či pečení? Jistě budete mile překvapeni, jak šťavnaté, křehké a chutné maso lze připravit za použití této ingredience.

Pokud vás ale svazují obavy, zda je právě toto použití bezpečné, nemusíte se zbytečně strachovat. Vaření, pečení a smažení s majonézou Hellmann’s s sebou totiž nepřináší žádná zdravotní rizika. Majonéza Hellmann’s je vyrobena z kvalitních surovin a její tepelné zpracování je zcela nezávadné. Navíc si majonéza Hellmann’s při pečení, smažení či vaření zachovává svoji stabilitu. Majonéza Hellmann’s neobsahuje žádné konzervační látky, je vyrobena z kvalitního rostlinného oleje, octa a vajec z dobrého chovu. Díky kvalitnínu rostlinnému oleji, z něhož je vyrobena, obsahuje polynenasycené mastné kyseliny Omega 3.

Jako zdroj inspirace můžete využit recepty, které níže přinášíme. Prozradíme vám, s jakými ingrediencemi lze krok za krokem uvařit opravdu chutné jídlo.

 

 

Křehké vepřové kotlety Hellmann´s
Autor: Hellmann´s

Křehké vepřové kotlety Hellmann´s

Pro 4 porce budete potřebovat:

4 vepřové kotlety

4 lžíce majonézy Hellmann´s

1-2 cibule

Pepř, sůl

Nastrouhaný parmazán na posypání

Příprava:

1. Kotlety důkladně naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí.

2. Poté maso a cibuli potřeme majonézou Hellmann´s a posypeme nastrouhaným parmazánem.

3. Pečeme v předehřáté troubě na 190 – 200 °C po dobu 25 min. dozlatova.

 

 

Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann´s
Autor: Hellmann´s

Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann´s

Pro 4 porce budete potřebovat:

500 g kuřecích prsou

4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

2 stroužky česneku

4 lžíce oleje na smažení

Hladká mouka na obalení

Sůl, pepř

Příprava:

1. Kuřecí prsa nakrájejte na 2 cm silné plátky. Osolte a opepřete.

2. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann´s a s prolisovaným česnekem. Můžete jej dát na 30 minut do lednice. Maso bude křehčí a šťavnatější.

3. Rozehřejte pánev s olejem. Plátky kuřete zlehka obalte z obou stran v mouce a osmažte z obou stran dozlatova. ( cca 3 minuty z každé strany)

 

S majonézou Hellmann’s můžete bezstarostně vařit, péct a smažit. Masu tak dodáte skvělou chuť a zároveň bude křehké a šťavnaté.

Hellmann’s, v tom je ten rozdíl!

Video se připravuje ...
Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann´s • VIDEO: Hellmann´s