Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Syn Leonarda Cohena vystoupí v Praze

Zapomeňte na chvíli na předvánoční stres a oddejte se hudbě. Adam Cohen bude v Praze koncertovat už v úterý 6. prosince.
2. prosince 2011 | 15:10

Nenechte si ujít! Charismatický zpěvák a skladatel Adam Cohen (39), syn světoznámého Leonarda Cohena, se letos poprvé představí v České republice v rámci svého mezinárodního turné. A je na co se těšit.

Adam Cohen nyní vydává své nové CD Like a Man, a právě k němu se váže veliké mezinárodní turné, při kterém Cohen navštíví většinu Kanady, Evropy i Austrálie. V Praze si Cohen zahraje společně se speciálním hostem, zpěvačkou, kytaristkou a cellistkou v jedné osobě, Mai Bloomfield.

Ke své právě vyšlé desce Like a Man Cohen dodává: “Mám pocit, že jsem konečně dospěl. Celou dobu jako bych se toho bál, prostě jsem nechtěl, aby si všichni mysleli, no jo, to je syn Leonarda Cohena. Jenže jsem zjistil, že jsem na té hudbě vyrostl, a vždycky mi byla blízká. Tak jsem to zkusil po svém. Cítím to jako zadostiučinění, jako tichou výhru sám nad sebou. Je to skvělý pocit.”

Adam Cohen
Autor: archiv

Jedinečný koncert se koná v úterý 6. prosince v Divadle U Hasičů. Vstupenky lze zakoupit ve všech pobočkách společnosti Ticketpro, a take přímo v Divadle u Hasičů (Římská 45, Praha 2, 120 00).

Cohen, rodák z Montrealu, trávil dětství v prostředí přímo “nasáklém” uměním. Svoji první desku vydal Cohen v roce 1998 a postupně pokračoval v hudebním sebezdokonalování. Like a Man je Cohenova čtvrtá deska, která zároveň opouští původní pop-rockové stylizace ostatních jeho desek, a sympaticky odkazuje na rodinné dědictví v intimních folk-popových aranžmá. Leonard Cohen je z nové desky svého syna také nadšený. Cohen mladší si ale zachovává odstup - je sice synem svého otce, ale nekopíruje, pouze elegantně a skromně odkazuje otcovu tvorbu.

Oficiální web: http://www.adamcohen.com