Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč mi to nikdo neřekl dřív?

31. října 2011 | 00:00

Vždycky jsem si dávala záležet na tom, jak vypadám. Pleť, nehty, make up, účes… Sice netrávím před zrcadlem zrovna hodiny, ale znáte to, první dojem je buď dobrým, nebo špatným startem jednání.

Mám vkus, takové vylepšování vzhledu mi docela jde, a tak i kamarádky si ke mně chodily pro rady. A pro pomoc. A čím dál, tím častěji. Tyhle „ženské proměny” mě začaly bavit tak, že jsem kamarádky měnila od hlavy k patě a ony byly nadšené. Jedna se pochlubila další a… už jsem to nestíhala a musela se rozhodnout, jestli zůstanu u své nudné práce v kanclu, nebo se začnu živit svým hobby.

Takové vylepšování vzhledu mi docela jde
Autor: Credit Alliance

Plná ideálů jsem zašla do “své” banky, kde mám již léta vedený účet, a požádala jsem o úvěr na předělání přízemí našeho domku v salonek. V bance mě čekal šok. Paní za přepážkou mi řekla, co všechno musím doložit. Když se však JÁ pro něco rozhodnu, jdu si za tím! A tak jsem se do toho maratónu pustila.

Začalo to spoustou osobních údajů v žádosti. Nejen moje datum narození a bydliště, ale i závazky a příjmy. A kdo se mnou žije, kolik bere, kolik dluží a jak se jmenuje. Tedy u dětí se na dluhy neptali. A k tomu spoustu dokladů. Bezdlužnost u sociálky a zdravotky, potvrzení od finančního úřadu. Vzala jsem si na to dva dny dovolenou. Jenže paní z finančního úřadu, co mě má na starosti, měla dovolenou taky…

V bance mě čekal šok
Autor: Credit Alliance

Co vám budu povídat, po třech týdnech jsem to měla konečně pohromadě. Ale paní v mé bance ještě zjistila, že na takto velký úvěr musím mít zajištění nemovitostí... Takže musím nechat zpracovat odhad svého domku. Znalce mi určí banka a já to zaplatím. Samozřejmě předem. Odhadce mohl přijet až příští středu - jenže ve středu máme uzávěrku a dovolenou nedostanu. Takže musím požádat o pomoc někoho z rodiny. A to jsem chtěla, aby to nikdo nevěděl.

Po dalších 14 dnech mám konečně i odhad. Paní v bance mi oznámila, že to zpracuje a do týdne budeme vědět výsledek. Jaký výsledek? Vždyť jsem všechno doložila! Výsledkem po dalších dvou týdnech bylo, že nemám dostatečné příjmy. Nač chtěli odhad, když příjmy byly nedostatečné už na začátku?

Vyšla mi vstříc evropská společnost Credit Alliance
Autor: Credit Alliance

Můj úvěr však nakonec přesto dopadl dobře. Vyšla mi vstříc evropská společnost Credit Alliance. Zajímala je jenom splátková bonita. Vše se vyřídilo za pár hodin a peníze jsem měla na účtu zhruba za týden. Podporují drobné živnostníky a řemeslníky, a tak jsem dostala úrok ještě nižší, než jaký slibovali v mé bance. Proč mi o nich nikdo neřekl dřív?

Komerční prezentace


Autor: fuk
Klíčová slova: inzerce, alliance
Diskuse ke článku
.
Související články