Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vilhelmovou zkrotí na letních slavnostech Shakespeara

Tatiana Vilhelmová a Roman Zach v sexy póze pro Zkrocení zlé ženy
1. července 2011 | 12:00

Zpestřete si krásné teplé letní večery zábavou pod širým nebem. Tradiční Letní shakespearovské slavnosti letos nabízejí opravdové bonbónky.

Vévodí jim Tatiana Vilhelmová coby Kateřina ve Zkrocení zlé ženy, kterou si troufne podmanit Petruchio v podání Romana Zacha. Pikantnost představení navíc dodává současný přítel herečky Vojta Dyk ve vedlejší roli.

Vidět je můžete až do půlky července na Pražském hradě a pak zase koncem srpna. Mezi tím se představení postupně přesune do Brna, Ostravy a Bratislavy.

Na několika pódiích pod širým nebem čtyř měst, kde se shakespearovské slavnosti už staly letní tradicí, jsou letos k vidění i další zajímavé kousky proslulého anglického dramatika. A zazáří v nich plejáda našich a slovenských herců, jako Bolek Polívka a Simona Stašová v komedii Veselé paničky windsorské, nebo Veronika Freimanová s Ladislavem Frejem v představení Macbeth. POstupně se na všech letních scénách slavností vystřídají ještě hry Jindřich IV., Richard III., Antonius a Kleopatra, Romeo a Julie a nově také komedie Oko za oko - niečo za niečo.

Představení začínají vždy od 20:30, proto i v teplém počasí doporučujeme oblečení, ve kterém vám v pozdních hodinách nebude při sezení pod noční oblohou zima. Škoda si tím kazit tak příjemnou zábavu.

Autor: red