Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Farmářské trhy jsou hitem jara i v Ostravě

Farmářské trhy se stávají hitem i v industriální Ostravě. Zahájeny budou už tento víkend 16. 4. od 9:00 hodin a budou se konat každých 14 dní.

V době, kdy bývalá zemědělská velmoc – Česká republika dováží většinu zeleniny a to často i z druhé strany zeměkoule a český česnek není možné nikde koupit – se našlo ideální řešení. Vznikly farmářské trhy. A najednou existují čeští a moravští dodavatelé všeho možného a je jich dost na to, aby i v Ostravě mohlo vzniknout několik tržišť zároveň. Jedním z nich je Obchodní centrum FUTURUM.

„Návštěvníci zde najdou více než 25 stánků nejen lokálních farmářů ze severní a jižní Moravy, trhy budou mít též vlastní Farm menu, budou se dělat ochutnávky, happy hours a chystáme spoustu dalších akcí např. na velikonoce, jarmarky, vinobraní…“, říká Project manager obchodního centra Robert Cichoň.
„Zboží budou dodávat místní zpracovatelé a výrobci.“ říká Robert Cichoň a dodává: „Opravdu není nutné nakupovat brambory z Polska nebo třeba víno z Nového Zélandu, když je jím Morava proslulá.“

Šéfkuchař farmářských trhů Radek Příhonský z vybraných surovin od farmářů z našeho trhu připraví podle svého receptu Farm menu.

Na trhu najdete například:

Ovoce a zeleninu
Valašské frgály
Řeznictví
Vejce
Medový ráj
Uzené ryby
Valašské destiláty a tříletá medovina
Koření
Pekařství
Kozí farmu
Jehněčí a uzené speciality