Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

KINO: Nějak se to komplikuje...

Nějak se to komplikuje...
25. ledna 2010 | 07:00

KINO:

Nějak se to komplikuje...

Romantická komedie s hvězdnou Meryl Streep potěší a pobaví ženy všech generací.

Režisérka Nancy Meyers, která se proslavila především úspěšnými romantickými komediemi (mezi její nejznámější díla patří Po čem ženy touží, Lepší pozdě, nežli později nebo Prázdniny), dala herečce Meryl Streep příležitost opět předvést svůj velký komediální talent.

Ve filmové novince ztvárnila Streep úspěšnou podnikatelku, o jejíž přízeň svedou boj dva nápadníci ztělesnění známými herci Alecem Baldwinem a Stevem Martinem.

Ve snímku popisujícím neobvyklý milostný trojúhelník hraje Streep ženu, která se musí rozhodnout mezi dvěma ctiteli. Prvním je bytový architekt v podání Martina, jenž pro hlavní hrdinku navrhuje kuchyň, druhým je její exmanžel a právník ztělesněný Baldwinem. Svou "bývalku" opustil před deseti lety, aby jí vyměnil za mladší a atraktivnější ženu. Nyní si ale uvědomuje, že možná udělal chybu. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných.

Nějak se to komplikuje je údajně nejlepší romantická komedie od snímku Julie a Julia. "Pokud se vám v tomto filmu nebo v komedii Mamma Mia! Streep líbila, bude se vám líbit i v této novince," napsal například britský deník Daily Mail.

Za hřejivý, vtipný a moudrý snímek o randění kalifornských padesátníků označil dílo režisérky Meyers deník Daily Mirror. Neváhal ho dokonce přirovnat k seriálu Sex ve městě. Streep je podle deníku vtipná a věrohodná a prokazuje skvělou "chemii" s temperamentním a charismatickým Baldwinem.



Autor: red
Klíčová slova: tip týdne;
Diskuse ke článku
.
Související články