Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Britney Spears (27): Své problémy léčí prací na zahrádce

Britney Spears
28. dubna 2009 | 12:31

Zpěvačka Britney Spearsová si prý sama našla dokonalou psychoterapii, která jí pomáhá zůstat v mentální pohodě – propadla totiž práci na zahrádce.

Popová princezna je závislá na květinách a miluje, když se může rýpat v hlíně, kypřit, zalévat a především sledovat prosperitu svých zelených svěřenců. Hvězdě navíc pomáhají květinové esence harmonizující její duši.
„Britney už zkusila všechny možné terapie. Studovala jógu, navštívila celou řadu terapeutů a dokonce experimentovala s mystikou, ale nikdy to příliš nefungovalo. Ale tentokrát poprvé nastala změna. Oddala se studiu zahradničení a jeho účinků na duševní pohodu. Kdykoli se vrátí domů do Kalifornie, okamžitě běží do zahrady a pracuje tam. Je na to velmi hrdá a má spoustu znalostí o tom, co pěstuje a co jí roste kolem domu,“ uvedla zpěvaččina přítelkyně.

Solitérně umístěné kameny poutají pozornost.
Autor: Michaela Feuereislová

Sedmadvacetiletá zpěvačka si v knihách o zahradničení čte i o přestávkách při svém turné "Circis". Nejradši má knihu "Chicken Soup for the Gardener's Soul". V ní jde totiž o duchovní účinky práce na zahrádce.

Spearsová si údajně oblíbila spirituální zahradničení, které se zaměřuje především na vliv rostlin na lidskou duši. Soustředí se pak hlavně na pěstování barevně kvetoucích a výrazně vonných rostlin. Zahradničení kombinuje s Bachovou květovou terapií.

Ta je je založena na léčení pomocí 38 esencí z květů divoce rostoucích rostlin, keřů a stromů. Autorem květové terapie je Dr. Edward Bach, který tuto metodu vynalezl na počátku 19 stol. Bachova květová terapie působí příznivě na psychický stav člověka a odstraňuje tak např. stres, strach, nervozitu, fobie atd.

Velmi oblíbenou se stala v Anglii, kde ji používají záchranáři pro zmírnění následků šoku např. po autonehodě.

Vlevo vidíte například žlutou a tmavě červenou guzmánii, uprostřed se pyšní vrísea.
Autor: Holandská květinová kancelář, www.plumerie.cz

Autor: Famous, INT, lena