Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Cate Blanchett zešílela! Na premiéru dorazila v "háčkovaném přehozu" ze 70. let

4. září 2013 | 14:00

Extravagantní šaty připomínající uháčkovaný stan. I tohle je způsob, jak na sebe zaručeně strhnout pozornost. A toho si je herečka Cate Blanchett (44) zřejmě dobře vědoma. I tentokrát se jí to totiž podařilo na dvě stě procent!

Australská herečka znovu dokázala, že si v bizarních modelech doslova libuje. Je to jen pár dnů, kdy se na pařížské premiéře svého nejnovějšího filmu Blue Jasmine, objevila v  asymetrických šatech, které vypadaly jakoby byly ušité z potrhané pavučiny. Oskarová herečka v nich vypadala jako chytrá horákyně ze známé pohádky.

Teď šokovala své kolegy i fanoušky znovu, když se na na promítání téhož filmu na filmovém festivalu v Deauville ve Francii objevila na červeném koberci v excentrickém černém modelu bez rukávů áčkového střihu, který jakoby byl celý pokryt starším ročníkům známými háčkovanými čtverci s barevnými květy uprostřed, čtyřiačtyřicetiletá Blanchett sebevědomě pózovala fotografům.

Australská herečka opět nezklamala! Její model připomínal přehozy, které s oblibou háčkovaly naše maminky a babičky.
Autor: EPA

Světlé blond vlasy měla kráska sčesané do patky přes čelo a vzadu svázané do uzlu. Jednoduchý účes pomohl zvýraznit nádherně tvarované lícní kosti. Ani s make-upem to nijak nepřehnala. Vsadila na přirozený vzhled. Obličej jen lehce poprášila tělovým pudrem, líčka jemně zvýraznila tvářenkou  a na rty nanesla hnědo-růžovou rtěnku. Moudrá to rozhodnutí, vzhledem k volbě výrazných šaty.

Film Blue Jasmine, který se u nás promítá pod názvem Jasmíniny slzy, je zatím posledním dílem nepřekonatelného Woodyho Allena. Práce se sedmasedmdesátiletým režisérem herečku doslova uchvátila, nemluví o něm teď jinak než jako o "jednom z mých hrdinů".

Cate Blanchett s kultovním režisérem Woody Allenem.
Autor: Reuters

"Byl fantastický," řekla Cate anglickému deníku Daily Telegraph. "Předčil všechna má očekávání. Pokud se mu něco nelíbí, řekne dost, když se mu ale nějaký nápad líbí, jde do toho. Je velmi přímý."

Blanchett ve filmu ztvárnila elegantní, okouzlující a zhýčkaná dáma, která má vše, nač si vzpomene. Její zdánlivě idylické manželství s bohatým podnikatelem Halem (Alec Baldwin) i bezstarostný život se v jediný okamžik rozpadnou na kousky. Nervově zhroucená Jasmine se stěhuje ke své sestře Ginger (Sally Hawkins), která má skromný byt v San Francisku. Jenže útěk z pohádkového stereotypu není tak jednoduchý.