Zeleninové a ovocné šťávy
· Pokud chcete pít šťávy, určitě se vyplatí investovat do kvalitního odšťavňovače, který vám celou přípravu urychlí a zjednoduší.
· Při výběru buďte opatrná a kupujte jen nepoškozené ovoce a zeleninu, abyste dopřála organismu vitaminy, a ne škodlivé bakterie.
· Před přípravou potraviny pořádně umyjte a poškozené části vyřízněte.
· Hotovou šťávu vypijte hned po přípravě, abyste zachovala plnohodnotné vitaminy a minerální látky důležité pro váš organismus.
· Nezapomeňte, že doporučená denní dávka čerstvé šťávy je maximálně 250 ml.
Vhodné kombinace šťáv
Z ovoce
· Jahody, maliny a ostružiny
· Třešně, jablko, rebarbora a hruška
· Pomeranč, mango a banány
· Kiwi, ananas a hruška
· Borůvky, černý bez a jablko
· Hroznové víno a švestky
· Černý rybíz, papája a banán
Ze zeleniny
· Paprika, artyčoky a mrkev
· Rajčata, česnek a šípek
· Červená řepa, celer a mrkev
· Salátová okurka, kopřiva a kedlubna
· Mrkev, celer, petržel a špenát
Zeleninovo-ovocné šťávy
· Jablko a mrkev
· Celer a jablko