Zeleninové a ovocné šťávy | Pro ženy | Blesk.cz

Zeleninové a ovocné šťávy

19. srpna 2008 | 08:14

Mnozí z vás si během léta rádi připravují různé ovocné i zeleninové šťávy. Jaké druhy ovoce a zeleniny jsou pro jejich přípravu vhodné chtěla vědět paní Marie.

Zeleninové a ovocné šťávy

· Pokud chcete pít šťávy, určitě se vyplatí investovat do kvalitního odšťavňovače, který vám celou přípravu urychlí a zjednoduší.

· Při výběru buďte opatrná a kupujte jen nepoškozené ovoce a zeleninu, abyste dopřála organismu vitaminy, a ne škodlivé bakterie.

· Před přípravou potraviny pořádně umyjte a poškozené části vyřízněte.

· Hotovou šťávu vypijte hned po přípravě, abyste zachovala plnohodnotné vitaminy a minerální látky důležité pro váš organismus.

· Nezapomeňte, že doporučená denní dávka čerstvé šťávy je maximálně 250 ml.

Vhodné kombinace šťáv

Z ovoce

· Jahody, maliny a ostružiny

· Třešně, jablko, rebarbora a hruška

· Pomeranč, mango a banány

· Kiwi, ananas a hruška

· Borůvky, černý bez a jablko

· Hroznové víno a švestky

· Černý rybíz, papája a banán

•	Nezapomeňte, že doporučená denní dávka čerstvé šťávy je maximálně 250 ml.
• Nezapomeňte, že doporučená denní dávka čerstvé šťávy je maximálně 250 ml.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Ze zeleniny

· Paprika, artyčoky a mrkev

· Rajčata, česnek a šípek

· Červená řepa, celer a mrkev

· Salátová okurka, kopřiva a kedlubna

· Mrkev, celer, petržel a špenát

Zeleninovo-ovocné šťávy

· Jablko a mrkev

· Celer a jablko

Autor: zpracovala: syn; mif
Související články