S kokosem a kečupem
Potřebujete: 500 g kuřecích jater, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci strouhaného kokosu, 5 polévkových lžic oleje, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 100 ml jemného kečupu, 100 ml vývaru
Postup: Kuřecí játra nakrájejte na plátky, opepřete a promíchejte se sójovou omáčkou a kokosem. Na rozehřátém oleji osmažte dozlatova cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte pokrájené maso a prudce osmažte. Podlijte kečupem, vývarem a poduste, dokud nebude maso měkké. Potom podle chuti opepřete a osolte a podávejte s dušenou rýží.
S náplní
Potřebujete: 4 až 5 starších rohlíků nebo žemlí, 2 až 3 vejce, 300 až 400 g kuřecích jater, sůl, pepř, 5 stroužků česneku, nasekanou petrželovou nať (může být i sušená), 1 polévkovou lžíci oleje
Postup: Starší rohlíky či housky nakrájejte na kousky, namočte do studené vody a poté vyždímejte. Smíchejte se syrovými vejci, přidejte nakrájené kuřecí maso, prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, trošku oleje a dochuťte solí a pepřem. Vzniklou směs rozetřete na pekáč potřený olejem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 40 minut. Přitom dávejte pozor, aby se směs nevysušila, průběžně ji zkoušejte špejlí. Podávejte s kyselými okurkami. Náplň chutná skvěle i studená.
S měsíčky jablek
Potřebujete: 500 g kuřecích jater, 1 kostku kuřecího bujónu (na 0,5 l120 g cukru krystal bujónu), 4 jablka, 100 ml bílého vína, hladkou mouku,
Postup: Kuřecí játra omyjte, obalte v hladké mouce a opečte na oleji z každé strany, aby změkla. Pečte je na mírném ohni, osolte je a opepřete, až když jsou opečená, a poté je odstavte ze sporáku. Cukr nechte rozehřát na karamel a zalijte studeným kuřecím vývarem. Krátce povařte, přidejte víno a jablka nakrájená na měsíčky. Opět vše nechte povařit. Opečená játra polijte na talíři jablečnou směsí. Podávejte třeba s bramborovým pyré.