Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Průlom v Olympijských hrách: Představí se na olympiádě konečně i videohry…

5. srpna 2017 | 23:52

Nadšencům počítačových her, které jsou čím dál oblíbenější, a to zejména u mladších generací, svitla naděje, že se jejich vášeň stane součástí Olympijských her!

Předseda organizačního výboru a někdejší úspěšný kanoista Tony Estanguet v rozhovoru pro agenturu AP prozradil, že o tom chce jednat s Mezinárodním olympijským výborem a zástupci tzv. e-sportů. Ty se již příští rok představí na asijských hrách, a dokonce roku 2022 se zařadí mezi medailové disciplíny.

Tony Estanguet je zastáncem toho, že říkat ne, na olympiádu nepatří. „Mladé to zajímá, tak proč se na to nepodívat a nepotkat se s nimi. Abychom pochopili, proč je to tak populární,“ uvedl pro agenturu AP.

Je vidět, že předseda organizačního výboru Olympijských her není žádný zabedněný zpátečník. Vždyť loňské mistrovství světa ve hře League of Legends sledovalo na internetu víc než 43 milionů fanoušků a hráči si na odměnách rozdělili téměř sedm milionů dolarů.

Ale ukvapená euforie není namístě. Programem pro olympiádu ve Francii se bude Mezinárodní olympijský výbor zabývat až roku 2019 a konečný verdikt padne teprve po tokijských hrách v roce 2020.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...