Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 minut denně a máte ploché břicho

22. července 2017 | 14:28

Málokomu byla do vínku dána bezvadně vysoustružená postava, jako ji má třeba Karolína Kurková. Většina z žen potřebuje pevnou vůli a vytrvalost, aby se k něčemu podobnému aspoň přiblížila.

Jaké jsou zásady plochého břicha? Kvalitní strava, dostatek tekutin, kosmetika a pohyb. Bez něj to ale nepůjde!

Jídlo.
Základním stavebním kamenem správné životosprávy je zdravý a vyvážený jídelníček, bohatý na bílkoviny, které nejen zasytí, ale pomáhají udržet svalovou hmotu. Důležité je omezit cukry, „nezdravé“ tuky a bílou mouku.

Pití.
Dodržujte pitný režim. Pijte především čistou vodu, kterou můžete prokládat bylinkovými čaji a občas trochou kvalitního džusu. Rozhodně se zřekněte sladkých limonád. Co nejvíce omezte konzumaci alkoholu.

Kosmetika.
Vhodná kosmetika hydratuje, vyživuje, zpevňuje a zlepšuje pružnost pokožky. Dbejte jak na pravidelné používání, tak na správnou aplikaci. Ať použijete mléko, olej či sérum, vždy prostředek důkladně rozetřete krouživými pohyby.

Pohyb.
Nabídka cviků, kterými lze zpevnit všechny choulostivé partie, je velmi bohatá. Ale jak radí i vrcholoví sportovci, na břicho jsou nejlepší následující tři cviky:

1. Vzepřete se na předloktí a špičkách nohou. Záda mějte rovná, břicho co nejvíc zatažené a zatnuté. Zadek nevystrkujte, tělo musí být rovné. V této pozici vydržte deset sekund, povolte a chvilku odpočívejte. Cvik třikrát zopakujte.

2. Lehněte si na záda, nohy pokrčte a chodidla opřete o zem. Ruce dejte za hlavu, aby lokty směřovaly do stran. Zvedněte trup kousek nad podlahu. Pohyb musí být plynulý, nepomáhejte si rukama ani hlavou, soustřeďte se na zapojení břišních svalů. Tento cvik udělejte desetkrát, odpočiňte si a sérii třikrát zopakujte.

3. Lehněte si na bok. Spodní ruku opřete o předloktí a zvedněte tělo ze země. Snažte se udržet na předloktí a hraně chodidla. Bříško zatáhněte, pánev tlačte vzhůru, ramena uvolněte. Volnou ruku můžete vzpažit. V této pozici vydržte několik vteřin, povolte, třikrát zopakujte a vyměňte strany.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...