V čem tkví tajemství dobré kávy! Pokud to chcete vědět, musíte se vyvarovat spoustě věcí. Kamenem úrazu při přípravě kávy je nepřevařená voda z vodovodu. Ta je totiž plná chemikálií, které mění chuť kávy a nejsou zdravé. Neplatí to pro luxusní kávovary se zabudovaným filtrem, u těch by používání tekutiny z vodovodu mělo být v pořádku. Pokud však máte pouze klasickou rychlovarnou konvici, tak máte zřejmě problém…
Teplota vody ovlivňuje výslednou chuť uvařené kávy. Neměla by být příliš vařící, protože pokud používáte horkou vodu, tak tím pálíte zrna a ty začínají vonět jako cigarety. Správně teplá voda má být těsně pod bodem varu a to okolo 96 stupňů Celsia.
Pokud nejste po probuzení schopni udělat si „ideální“ kávu, můžeme doporučit vypít půl litru vlažné vody. A pak konzumovat cokoli až po hodině. Tak: na zdraví!