Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčička trpí stejným syndromem jako Albert Einstein! Proč ji rodiče nemohou nikdy česat?

24. dubna 2017 | 17:11

Kdo měl někdy vlasy alespoň po ramena či ještě delší, dobře ví, jak může česání občas potrápit. Přesto stačí jen třeba trocha kondicionéru či jiného přípravku na rozčesávání a vlasy jsou za chvíli upravené. Malá Lyla Grace Barlow je na tom daleko hůř…

Představte si, že byste si vlasy nikdy učesat nemohli! To je případ malé Britky, která od narození trpí velmi vzácným genetickým onemocněním, a to syndromem neučesatelných vlasů. Někdo může tuto vadu znát pod pojmem Einsteinův syndrom. Takto postižena je pouze asi stovka lidí na světě. A právě tohle onemocnění dalo Albertu Einsteinovi jeho nezaměnitelnou podobu.

Syndrom mění tvar vlasových folikul, tedy míst, odkud vlasy vyrůstají. To způsobuje, že vlasy na svých koncích stojí a nejde je zkrotit. Navíc mají bělavou barvu, jsou slabé a podobají se spíše slámě.

Roztomilá Lyla Grace Barlow tak kvůli syndromu vypadá jako po zásahu elektrickým proudem. Kadeře takto nemocných nelze česat, jelikož jim tento úkon způsobuje velké bolesti. Holčička tedy bude mít celý život na hlavě chmýří podobající se cukrové vatě.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...