Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Úspěšná podnikatelka: Díky mateřství jsem efektivnější

Podnikatelka Zuzana Bílková.
20. dubna 2017 | 13:58

Jak skloubit práci s mateřstvím? Je možné na rodičovské dovolené podnikat? Lze se stát úspěšnou podnikatelkou?  

Inženýrka Zuzana Bílková krátce po dokončení vysoké školy koupila firmu a rozhodla se ji zachránit. I když začala podnikat v době ekonomické krize, každým rokem se její společnost na výrobu lůžkovin z ovčí vlny rozrůstá. V roce 2015 se navíc stala matkou dcery Agáty a k pracovním povinnostem přibyly ještě mateřské. Právě ty ji ale posunuly dál.

Zefektivnila chod firmy a jasně si stanovila priority. Jak Zuzana Bílková prozradila v rozhovoru pro server ženy.cz, jsou dny, kdy se sama v duchu chválí a má radost, jak se jí pohotově daří řešit všechny pracovní záležitosti, aniž by to mělo sebemenší vliv na spokojenost její rodiny. Tahle pohoda se ale dost často střídá s obdobími, kdy Agátka potřebuje více pozornosti, obě onemocní, anebo vybouchne domluvené hlídání. V takových situacích se spoléhá na svou podnikatelskou i mateřskou intuici. Během deseti minut si určí priority, rozdá úkoly, napře energii jedním směrem a ostatním se jednoduše nenechá zatěžovat.

„Někdo se tomu možná bude divit, ale díky mateřství jsem se posunula v podnikání o velký kus dál. Samozřejmě jsem musela své pracovní nasazení výrazně omezit a svůj režim plně přizpůsobit potřebám dítěte. Aby tohle bylo možné a zároveň firma nijak nestrádala, musela jsem přehodnotit spoustu věcí,“ připustila Zuzana Bílková a dodala „Mě mateřství rozhodně přimělo zefektivnit fungování celé firmy.“ Dříve si například absolutně nedovedla představit, že by s klidem v duši mohla někomu předat většinu svých povinností. Má ale jednak skvělou kolegyni, na níž se může spolehnout, a báječného podnikatelského poradce Roberta Vlacha.

O Zuzaně Bílkové, jejíž produkty má jak doma, tak na chatě, mluví Robert Vlach v superlativech: „Mohu říci, že je to naprosto mimořádná podnikatelská osobnost, s absolutní morální integritou a vizemi, které rok za rokem velice úspěšně realizuje. Ocenění Živnostník roku dostala zcela zaslouženě, v našem regionu Ostravy a Beskyd neznám moc jiných podnikatelek, které by se mohly se Zuzkou srovnávat. Spolupráci s ní vřele doporučuji, ať už jste zákazník nebo odběratel pro koncový prodej.“

Firma Zuzany Bílkové vyrábí vlněných přikrývek a lůžkovin ze šetrně ošetřené ovčí vlny, která má pozitivní účinky na lidský organismus a pochází z místních obnovitelných zdrojů. V beskydské manufaktuře vyrábí a prodává mj. vlněné přikrývky a lůžkoviny – vlněné deky, polštáře a podložky v dětských, standardních i prodloužených rozměrech, polštáře z pohankových slupek, relaxační válečky a cestovní podkovy, kojící polštáře, zavinovačky a fusaky, ložní prádlo.

Vlastnosti vlny jsou fantastické. Je léčivá, hřejivá i chladivá, a to podle potřeby, prodyšná, přírodní, antialergická, obnovitelná, ohnivzdorná, trvanlivá, samočisticí a velmi příjemná a relaxující na dotek.

VIDEO NAJDETE ZDE. STAČÍ KLIKNOUT>>


Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...