Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Libuše Havelková (†92): Poslední s ní mluvila vnučka!

17. dubna 2017 | 13:49

Byla za ní jen hodinu před její smrtí! Vnučka herečky Libuše Havelkové (†92) chodila s tátou Ondřejem (62) za babičkou často. Rozálie (19) tam byla dokonce i den, kdy vydechla naposledy.

Babička z Kouzelné školky, herečka Libuše Havelková, v posledních dnech ztrácela síly. Proto za ní rodina do gerontologického centra, kde byla poslední roky kvůli Meniérově nemoci postihující sluchově rovnovážný orgán, chodila často, vlastně víceméně denně. Syn, muzikant, herec a režisér Ondřej Havelka, byl za maminkou spolu s dcerou Rozárkou i v den, kdy zemřela.

„Navštívili ji ve čtvrtek ráno, a mohli se tak s milovanou maminkou a babičkou rozloučit. Jen pár desítek minut po jejich odchodu herečka zemřela,“ prozradil deníku Aha! člověk blízký rodině. Pro půvabnou modelku, herečku a zpěvačku byla prý babička velkým vzorem. „Milovala ji, často si povídaly. Rozárka moc ráda poslouchala vzpomínky na její působení v Národním divadle. To ji strašně zajímalo,“ dodal zdroj.

Při svých začátcích v Ostravě se nyní již zesnulá herečka ještě jako Libuše Drboutová při práci pro rozhlas seznámila se skladatelem Svatoplukem Havelkou (†83). Známost se završila svatbou a manželům se narodily dvě děti. Dcera Daniela a syn Ondřej, později známý herec a hudebník. Manželství ale zkoušku časem nevydrželo a po 12 letech skončilo rozvodem. Herečka zanevřela na muže a už se nikdy znovu nevdala.

Poslední rozloučení s Libuší Havelkovou se uskutečnilo ve středu 12. dubna 2017 ve 12 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...