Šest hitů každého špajzu. Zachrání vás před pohromou
Někdy nemáte čas nakoupit, ale rodina chce jíst. Nezbývá než ukuchtit něco z toho, co dům dal. Nejčastější záchranou je zásobený špajz. Co by v něm nemělo rozhodně chybět?
Těstoviny, rýže a brambory
Z těchto potravin můžeme připravit hlavní jídla, přílohy i saláty. Všechny se hodí také do nákypů, polévek a dají se kombinovat s masem, rybami, sýrem, ovocem i zeleninou. Možná bychom mohli přiřadit i stále oblíbenější kus kus a bulgur.Připravte si svoje vlastní těstoviny s nezaměnitelnou chutí!Autor: ShutterstockOcet, olej a sojová omáčka
I to jsou suroviny, které jsou nutnou součástí vybavení každého špajzu. Hodí se do salátů, dresingů, na zvýraznění chuti polévek, pod maso. Výborné jsou i v jídlech ze zeleniny.Olej potřebujeme při pečení, smažení a podobně…Lněný olejAutor: Shutterstock.comRajčatový protlak
Je to doslova stálice českých kuchyní. Využívá se při přípravě polévek, omáček, k hovězímu masu, ale i jako základ na pizzu a těstoviny. Je potřebný i k omáčce na těstoviny.Konzervovaná rajčataAutor: Shutterstock.comKonzervované luštěniny, ovoce a zelenina
Ty taky můžou posloužit jako základ pro kompletní oběd. Například z fazole připravíme polévku, z kukuřice a jiné zeleniny saláty anebo nákyp se sýrem. Z ovoce se dá snadno vykouzlit sladký salát, pyré a podobně. Velmi dobré je mít ve spižírně i konzervy s nějakými rybami (sardinky, tuňák), paštiku, šunku.luštěninyAutor: Shutterstock.comMed, kečup, hořčice
Tahle troje je vhodná na chleba, k pečenému masu, k uzeninám, do omáček i na grilování.Med má mnoho využitíAutor: ShutterstockMouka, krupice, vločky
Můžou zahustit polévky, omáčky, ale i karbanátky, jsou vhodné do těstíčka na smažení, ale samozřejmě i na pečení, z vloček jsou dobré kaše, dají se přidat do jogurtu…MoukaAutor: Shutterstock.com
Diskuse ke článku
.