Šest hitů každého špajzu. Zachrání vás před pohromou | Pro ženy | Blesk.cz

Šest hitů každého špajzu. Zachrání vás před pohromou

  • Tyhle ingredience skrývá každá spižírna a takhle se dají použít
    30. května 2014 | 10:00

    Někdy nemáte čas nakoupit, ale rodina chce jíst. Nezbývá než ukuchtit něco z toho, co dům dal. Nejčastější záchranou je zásobený špajz. Co by v něm nemělo rozhodně chybět?

  • Těstoviny, rýže a brambory


    Z těchto potravin můžeme připravit hlavní jídla, přílohy i saláty. Všechny se hodí také do nákypů, polévek a dají se kombinovat s masem, rybami, sýrem, ovocem i zeleninou. Možná bychom mohli přiřadit i stále oblíbenější kus kus a bulgur.
    Připravte si svoje vlastní těstoviny s nezaměnitelnou chutí!
    Připravte si svoje vlastní těstoviny s nezaměnitelnou chutí!
    Autor: Shutterstock

  • Ocet, olej a sojová omáčka


    I to jsou suroviny, které jsou nutnou součástí vybavení každého špajzu. Hodí se do salátů, dresingů, na zvýraznění chuti polévek, pod maso. Výborné jsou i v jídlech ze zeleniny.Olej potřebujeme při pečení, smažení a podobně…
    Lněný olej
    Lněný olej
    Autor: Shutterstock.com

  • Rajčatový protlak


    Je to doslova stálice českých kuchyní. Využívá se při přípravě polévek, omáček, k hovězímu masu, ale i jako základ na pizzu a těstoviny. Je potřebný i k omáčce na těstoviny.
    Konzervovaná rajčata
    Konzervovaná rajčata
    Autor: Shutterstock.com


  • Konzervované luštěniny, ovoce a zelenina


    Ty taky můžou posloužit jako základ pro kompletní oběd. Například z fazole připravíme polévku, z kukuřice a jiné zeleniny saláty anebo nákyp se sýrem. Z ovoce se dá snadno vykouzlit sladký salát, pyré a podobně. Velmi dobré je mít ve spižírně i konzervy s nějakými rybami (sardinky, tuňák), paštiku, šunku.
    luštěniny
    luštěniny
    Autor: Shutterstock.com


  • Med, kečup, hořčice


    Tahle troje je vhodná na chleba, k pečenému masu, k uzeninám, do omáček i na grilování.
    Med má mnoho využití
    Med má mnoho využití
    Autor: Shutterstock

  • Mouka, krupice, vločky


    Můžou zahustit polévky, omáčky, ale i karbanátky, jsou vhodné do těstíčka na smažení, ale samozřejmě i na pečení, z vloček jsou dobré kaše, dají se přidat do jogurtu…
    Mouka
    Mouka
    Autor: Shutterstock.com


Autor: rie
Klíčová slova: jídlo, spižírna, potraviny, hit
Diskuse ke článku
.