Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ze svých vlasů už 11 let plete manželovi svetr a sobě čepici

4. února 2014 | 12:13

Možná se vám to bude zdát divné, ale bývalá učitelka Xiang Renxian z Číny strávila posledních 11 let tím, že pletla svetr a čepici ze svých vlastních vlasů, které si schovávala po celý svůj život.

Paní Xiang Renxian (60) byla vždy pyšná na své dlouhé husté vlasy, ale byla si vědoma toho, že jí nevydrží navždy. „Za svého mládí jsem byla proslulá krásnými vlasy. Když jsem začala stárnout, uvědomila jsem si, že vlasy slábnou a ztrácí lesk a já jsem chtěla uchovat jejich krásu,“ říká pletařka. A tak si paní Xiang každý vypadlý vlásek pečlivě schovávala, až jich bylo neuvěřitelných 116 058. Ale co s nimi….

Xiang Renxian upletla svetr ze svých vlasů
Autor: www.youtube.com
Svetr pro manžela

Paní Xiang se rozhodla, že vlasy zužitkuje pro svého manžela a začala mu plést svetr. Podle jejích slov jí chvíli trvalo, než zdokonalila techniku, ale ve 49 letech už měla jasno a práce na projektu mohla začít. Po jedenácti letech je dílo na světě. Není známa reakce jejího manžela, ale jak ona sama říká, tenhle projekt pro ni samotnou znamená hodně. „Ať se stane cokoli, vím, že moje vlasy mě i mému manželovi budou vždy připomínat mé mládí.“

Video se připravuje ...