Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Divadelní tipy na úterní večer: Pobaví vás třeba Jedlíci čokolády

4. června 2013 | 13:30

Nezáleží na tom, jestli jste z Plzně, Pardubic, Brna nebo Prahy. Zkuste alespoň na chvíli zapomenout na velkou vodu, která zasáhla celé Česko, a vypravte se večer třeba do divadla. Přijdete alespoň na jiné myšlenky.

* V Plzni můžete zajít třeba na rozvernou mysteriózní pohádku pro dospělé Davida Drábka s poutavým názvem Jedlíci čokolády. Tři sestry. Tři muži. Jeden dům. Smrt pitralonu aneb Čiko je hovado!

Plzeňské Divadlo JakoHost, o. s., vzniklo roku 2008 a v současné chvíli s ním spolupracuje zhruba dvacet lidí.

Více na: www.divadlojakohost.com

Rozverná mysteriózní pohádka pro dospělé Jedlící čokolády plzeňského Divadla JakoHost určitě stojí za zhlédnutí.
Autor: Milan Váchal

* Východočeské divadlo Pardubice uvádí skvělou komedii Jevana Brandon-Thomase Charleyova teta. Třeskuté situace a jiskřivá anglická konverzace v jedné z nejlepších komedií všech dob. Mladí spolužáci z oxfordské univerzity Charley a Jack jsou zamilovaní až po uši do Kitty a Amy. K vytouženému zasnoubení jim jim však chybí oficiální doporučení vážené osoby. Tou by mohla být Charleyova bohatá teta z Brazílie, ovšem ta má zpoždění, které může plány zmařit. „Záchranou“ se mladíkům má stát spolužák lord Babberley, který nakonec svolí, že bude v přestrojení Charleyovu tetu představovat...

Více na: http://www.vcd.cz

Inscenace Charleyova teta (Martina Sikorová, Ladislav Špiner, Petr Borovec, Jan Musil, Petra Tenorová)
Autor: vcd.cz/Ivo Mičkal

* Do brněnského Divadla Bolka Polívky můžete zajít na činoherní představení Neila Simona Apartmá v hotelu Plaza s V. Žilkovou, M. Stropnickým a A. Hanychovou-Prachařovou. Luxusní hotelový pokoj je svědkem tří nezávislých příběhů dvojic, které vtipně i nemilosrdně demaskují partnerské vztahy: v příběhu prvním si chce v pokoji starší manželský pár vzpomínat na líbánky, které v něm kdysi strávil, ve druhém se úspěšný hollywoodský producent pokouší svést svou někdejší kamarádku a spolužačku a ve třetím se rodiče pokouší přemluvit dceru, jež propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny.

Více na: www.divadlobolkapolivky.cz

Apartmá v hotelu Plaza
Autor: divadlobolkapolivky.cz

* V Divadle ABC můžete zhlédnout adaptaci slavného románu García Márqueze o posedlosti, vášni a poznání Sto roků samoty s Jitkou Smutnou, Danou Batulkovou, Janem Vlasáke, a dalšími. Začalo to nedovolenou láskou a prokletím, které na sto let poznamenalo osudy jedné rodiny a jedné civilizace.

Více na: http://www.mestskadivadlaprazska.cz

Sto roků samoty s Jitkou Smutnou, Danou Batulkovou, Janem Vlasákem a dalšími skvělými herci.
Autor: mestskadivadlaprazska.cz

* V pražském Rock Café si nenechte ujít divadelní road movie o dvou karkulkách s názvem Lolitky na cestě (Lolitky on the road). Dětství je plné drzého smíchu, ale krajem začíná obcházet černý myslivec a babička je daleko. A je tu vůbec? Není divu, že ty malé mrchy dostanou velký strach. Vzrušující výprava do hlubin bytosti na pomezí ženy a dítěte.

Více na: http://www.rockcafe.cz

Klíčová slova: kulturní tip pro ženy, kultura
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...