Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejlepší TV tipy na 2. svátek vánoční

26. prosince 2012 | 08:00

Také na 2. svátek vánoční jsme pro vás připravili výběr pohádek, komedií a filmů, které by vám rozhodně neměly uniknou.

ČT 1, 10:35 - pohádka Čert ví proč
O království, kde slušnost a úctu k lidem nahradila láska k moci a penězům. Pohádka ČR (2003).

NOVA Cinema, 12:45 – pohádkový muzikál V peřině
Pokud vám včera večer unikl pohádkový muzikál s hvězdným hereckým obsazením, máte možnost se na něj podívat ještě dnes. V této pohádce hodná babička Eliška Balzerová jakožto majitelka čistírny zbavuje peřiny zlých snů. Vše se ale zamotá ve chvíli, kdy se ztratí dědeček Bolek Polívka, který kouzelný přístroj na čištění sestrojil… Muzikál ČR (2011).

Slavná historická komedie Císařův pekař – Pekařův císař s Janem Werichem pokaždé pobaví.
Autor: Foto Nedělní Blesk – Jiří Hadač, Archiv Blesku
ČT 1, 14:40 - komedie Pekařův císař
Druhá část slavné historické komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi. Oblíbená dvoudílná veselohra vznikla v režii Martina Friče v roce 1951. Titulní dvojroli ztvárnil Jan Werich, spolu s ním ve filmu zazářila téměř celá "stará garda" herců z Osvobozeného divadla. ČR (1951)

NOVA, 16:50 – film Jak svět přichází o básníky
Gymnazisté Štěpán a Kendy mají umělecké ambice, jeden skládá verše a druhý je zhudebňuje. Společně se rozhodnou zorganizovat divadelní představení a do příprav zapojit i čelné osobnosti města. Film ČR (1982).

ČT 1, 17:20 - komedie Jak dostat tatínka do polepšovny
Tomáš Holý v nestárnoucí komedii. Pokračování příběhu malého Vaška, jeho tatínka, maminky a nového dědy. Film ČR (1978).

Video se připravuje ...
Trailer: Saxána a Lexikon kouzel • VIDEO: /Youtube/

ČT 1, 20:00 - film Saxána a Lexion kouzel
Pokračování úspěšného a kultovního filmu, představuje znovu bývalou žákyni čarodějnické školy, která se šťastně provdala za svou první lásku, které však náhle zkomplikuje život její dcera, která se vydá do říše pohádek. Film ČR (2011).

NOVA, 20:20 – S čerty nejsou žerty
Není jednoduché dostat do pekla pravou hříšnici! Chamtivá macecha má po ruce vždy nějaké pírko, které je pro čerta pohromou. Pohádka ČR (1984).

PRIMA Family, 23:35 - film Případ nevěrné Kláry
Žárlivý učitel hudby Luca si najme soukromého detektiva, aby sledoval jeho krásnou přítelkyni, studentku Kláru. Přitažlivý Denis, který sám žije v otevřeném vztahu, začíná mít s případem osobní problém. Film It./ČR (2009).

Klíčová slova: TV tipy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...