Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejlepší TV tipy na 1. svátek vánoční

25. prosince 2012 | 08:00

Sledování televize patří k vánočním svátkům stejně jako kapr se salátem a rozbalování dárků. Televizní stanice se předhánějí v nabídce pohádek, rodinných komedií i romantických filmů. Proto vám nabízíme výběr těch nejlepších.

NOVA, 9:40 – pohádka Z pekla štěstí 2
Proti Honzově odvaze a Markýtčině lásce nemají intriky závistivé Eufrozíny šanci. Zvlášť když mají přímo z pekla štěstí! Pohádka ČR (2001).

Filip Blažek jako Matěj si bere "ošklivou" Pavlínku
Autor: archiv ČT
ČT 1, 10:50 – pohádka Nesmrtelná teta
Film vznikl na jeden z motivů klasické pohádky K. J. Erbena „Rozum a Štěstí“. Nesmrtelná teta Závist – ve skvělém podání Jiřiny Bohdalové, která za tuto roli právem získala jako ocenění Českého lva 1994 – je ve svých nekonečných přeměnách hlavní hrdinkou této pohádkového komedie. Filmová pohádka ČR (1993).

NOVA, 13:10 – animovaná pohádka Šmoulí Vánoce
Šmoulové vám nesou koledu! Ve šmoulí vesničce nastal čas Vánoc! A to je období, které všichni šmoulové nadevše milují. Všichni až na Mrzouta, který před duchem Vánoc prohlásí, že je to všechno podvod. Animovaný film USA (2011).

Jennifer Lopez v komedii Krásná pokojská
Autor: Nový čas, Profimedia.cz
NOVA, 14:55 – romantická komedie Krásná pokojská
Krásná služebná Marisa (Jennifer Lopez) jednoho dne okouzlí hotelového hosta Chrise Marshalla. Jenže on je vlivný a bohatý kandidát na senátora a ona jen chudá matka s výřečným synkem! Romantická komedie USA (2002).

ČT 1, 15:00 – komedie Císařův pekař
Jan Werich v první části slavné historické komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi. Historická komedie ČR (1951).

NOVA, 16:45 – pohádková komedie Tři veteráni
Váleční vysloužilci Pankrác, Bimbác a Servác si neváží kouzelných darů od dobrosrdečných skřítků, a dokonce je o ně připraví proradná princezna Bosana, její otec král a povedený ministr. Nezbývá než se polepšit a vymyslet lest, jak je získat zpět... Komedie ČR (1983).

ČT 1, 17:30 - komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku
Tomáš Holý v nestárnoucí komedii o hledání tatínka. Komedie ČR (1977).

Dagmar Havlová hraje v nové pohádce Šťastný smolař
Autor: Foto Česká televize
ČT 1, 20:00 - pohádka Šťastný smolař - PREMIÉRA
Ivan Trojan a Filip Cíl v hlavních rolích nové pohádky, ve které své štěstí najde i ten největší smolař. Poznejte ho spolu se statečným kominíkem Filipem, krásnou Haničkou a popleteným panem Kdokoliv na cestě plné nečekaných dobrodružství. Nová pohádka ČR (2012).

Prima Family, 20:00 - animovaná komedie Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
Známí hrdinové v čele s mamutí rodinkou, tygrem a svérázným lenochodem jsou zpět! Tentokrát se vydávají do podzemního světa, kterému vládnou dinosauři. I zde na ně čeká plno dobrodružství. Animovaná komedie USA (2009).

NOVA, 20:20 pohádkový muzikál V peřině - PREMIÉRA
Televizní premiéra pohádkového muzikálu s hvězdným hereckým obsazením. V této pohádce hodná babička Eliška Balzerová jakožto majitelka čistírny zbavuje peřiny zlých snů. Vše se ale zamotá ve chvíli, kdy se ztratí dědeček Bolek Polívka, který kouzelný přístroj na čištění sestrojil… Muzikál ČR (2011).

Video se připravuje ...
V peřině • VIDEO: V peřině

ČT 2, 21:35 - komedie Prázdniny v Římě
Také princezna chce někdy prožít docela obyčejné dobrodružství a zamilovat se. Audrey Hepburn a Gregory Peck v americké komedii, oceněné třemi Oscary. Komedie USA (1953).

Prima Family, 20:00 - romantický film Pretty Woman
Bohatý úspěšný podnikatel Edward se setkává s krásnou prostitutkou Vivien (Julia Roberts). Záhy mezi nimi vzniká vztah, který nejen promění jejich životní názory, ale posléze přeroste ve vzájemnou náklonnost a lásku. Film USA (1990).

Klíčová slova: TV tipy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...