Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejlepší TV tipy na Štědrý den

24. prosince 2012 | 07:15

Svateční program je jako každý rok nabitý reprízami oblíbených českých i zahraničních titulů. Nechybí však ani premiéra úplně nové české pohádky.

Prima family, 8:35kreslená pohádka Doba ledová: Mamutí Vánoce
Už jste to slyšeli? Vaši oblíbení prehistoričtí hrdinové se vrací ve zbrusu novém vánočním dobrodružství pro celou rodinu! Manny a jeho banda přátel musí zachránit Vánoce pro celý svět! Americká pohádka (2011)

S Helenou Vondráčkovou ve filmu Šíleně smutná proncezna
Autor: Blesk
Nova, 15:25 – pohádka Šíleně smutná princezna
Panovníci dvou sousedních spřátelených zemí se dohodli na svatbě svých urozených potomků. Ti však mají vlastní recept na štěstí a lásku. Česká pohádka (1968)

Prima family, 15:30 – pohádka Dařbuján a Pandrhola
Chudý havíř má starosti, jak uživit svou početnou rodinu. Všechno se změní ve chvíli, kdy získá nového, velmi mocného přítele. Česká pohádka (1959)

Marie Kyselková jako krásná princezna Lada
Autor: archiv Blesk
ČT 1, 16:00 – pohádka Princezna se zlatou hvězdou
Princezna se zlatou hvězdou je volnou adaptací lidové slovenské pohádky, jak ji zaznamenala Božena Němcová, obětavá sběratelka klenotů lidového vypravěčského umění. Motivy pohádky, která prvně vyšla roku 1846 ve sbírce „Národní báchorky a pověsti“ použil po více jak sto letech básník, dramatik a filmař K. M. Walló. Česká pohádka (1959)

ČT 1, 17:20 – pohádka Byl jednou jeden král
Král Já I. (J. Werich) má tři dcery – Drahomíru (I. Kačírková), Zpěvanku (S. Májová), nejvíce však miluje svou nejmladší Marušku (M. Dvorská). Ta ho však raní, když mu na otázku – Jak ho má ráda – odpoví, že jako sůl. Král Marušku vyžene a zakáže v království používat sůl. Česká pohádka (1954)

V pohádce Dvanáct měsíčků se jako zlá macecha představí Veronika Žilková
Autor: Foto Česká televize
ČT 1, 19:00 – pohádka Dvanáct měsíčků
Filmová adaptace klasické pohádky Boženy Němcové poprvé v celovečerní hrané verzi. Podaří se Marušce sehnat v třeskutém mrazu kytičku fialek, nebo jahody pro svou macechu a nevlastní sestru? Kdo stojí za zdánlivě nesplnitelnými úkoly a jaký je jejich skutečný cíl? Česká pohádka (2012)

TV Barrandov, 19:00 – Karel Gott 2012
Karel Gott a jeho hosté. První část záznamu koncertu z pražské O2 Areny, kde si 8. prosince 2012 s Mistrem zazpívaly i Monika Absolonová, Gabriela Gunčíková a Dasha.

Libušku Šafránkovou proslavila pohádka Tři oříšky pro Popelku
Autor: Blesk
Nova, 20:15 – pohádka Tři oříšky pro Popelku
Krásnou, ale chudou Popelku nečekají v kouzelných oříšcích jen plesové šaty, ale také lovecká kamizola… A princ na ní může oči nechat! Česko-německá pohádka (1973)

Prima family, 20:15 – pohádka Pyšná princezna
Našli rádcové? Nenašli? Protože nehledali na Prima family. Ta uvádí nejoblíbenější filmovou pohádku o moudrém králi Miroslavovi, který napravil princeznu Krasomilu. Česká pohádka (1952)

TV Barrandov, 20:40 – pohádka Obušku z pytle ven
Jak potulný muzikant ke kouzelným darům přišel a co z toho bylo. Československá pohádka (1955)

Klíčová slova: TV tipy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...