Čtvrtek 16. května 2024
Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta
Oblačno, déšť 20°C

TV tipy na poslední adventní neděli

Láska nebeská, romantická komedie ve stylu Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill a Deník Bridget Jonesové, vás zavede do současného předvánočního Londýna, kde se odehraje příběh skládající se z mnoha nádherných milostných historek.
23. prosince 2012 | 07:15

Ve většině domácností finišují poslední přípravy na zítřejší Štědrý den. Cukroví je napečené, brambory na salát uvařené a dárky zabalené. Zapnutá televize nám dělá společnost už od rána. Na co se v ní dnes můžete těšit a co byste si neměli nechat ujít? Máme pro vás pár tipů.

Nedělní ráno na většině programů patří už jako obvykle dětem. Na ČT1 se už v 6:50 mohou podívat na vánoční pohádku Tajemství mořské panny, na kterou pak volně navazuje oblíbené Studio Kamarád. Série kreslených pohádek je čeká i na televizi NOVA.

V 11 hodin se můžete na Prima Family těšit na rodinnou komedii můžete podívat Grinch s Jimem Carreym v hlavní roli o skřítkovi, který nemá rád žádnou radost, a tudíž ani Vánoce…

Milovníky starší české tvorby určitě potěší v 15:25 na ČT1 Jana Šulcová v hlavní roli populární rodinné komedie Marie Poledňákové Kotva u přívozu, ve kterém dále hrají: P. Haničinec, M. Vladyka, V. Skalská, L. Pešek, J. Kačer, D. Kolářová, V. Galatíková, M. Štěpánek, J. Krampol a další.

V 17 hodin se pak na ČT1 můžete naladit na sváteční vlnu poslechem Adventního koncertu 2012. Poslední, čtvrtý Adventní koncert vysílaný přímým přenosem z Chrámu sv. Mikuláše na Malé Straně je věnován Sdružení Neratov.

Příznivci romantických filmů by se určitě měli na Prima Family ve 20 hodin podívat na "slaďák" s vánoční tématikou Láska nebeská, natočený Richardem Curtisem s Hughem Grantem, Keirou Knightley a dalšími skvělými herci.

Ti, kteří dávají přednost českým pohádkám, si určitě vyberou tradiční vánoční filmová pohádka na motivy pohádek Boženy Němcové o cestě za napravením alespoň jednoho hříšníka. Na pohádku Anděl páně se můžete podívat na ČT1 ve 20 hodin. Hrají: I. Trojan, J. Dvořák, Z. Kajnarová, D. Švehlík, O. Navrátil, Z. Stivínová, J. Bartoška, K. Issová, J. Štěpánková, J. Somr, J. Jirásková a další.

A pohádku na večer nasadila samozřejmě i televize NOVA. Hned po Televizních novinách můžete ve 20:20 shlédnout tu O princezně Jasněnce a létajícím ševci režiséra Zdeňka Trošky. Hrají: Helena Růžičková, Yvetta Blanarovičová, Stanislav Tříska, Michaela Kuklová, Jaroslav Čejka, Jan Potměšil, Zdeněk Podhůrský, Oto Ševčík, Antonie Hegerlíková a další.

Strhující podívaná a neuvěřitelné artistické výkony v podání kanadské zábavní společnosti, která je nejznámějším představitelem moderního či nového cirkusu, vás čeká na ČT2 ve 21 hodin v Cirque du Soleil: Alegría (španělsky Radost). Toto představení patří mezi nejúspěšnější a nejdéle hraná.

Ve 22:50 pak můžete zakončit den s romantickou komedií na Prima Family s názvem Prázdniny s Cameron Diaz a Kate Winslet v hlavních rolích. Obě láskou zhrzené ženy se rozhodnou změnit prostředí, vyměnit si na Vánoce bydlení a utéct před muži. Všechno ale nemůže jít podle plánu…

Klíčová slova: TV tipy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...