Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

VIDEO: Mladá umělkyně maluje polibky

9. července 2011 | 08:00

Někdo maluje nohou, jiný kapkami vody a Natalie Irish z Houstonu polibky. Svými rty namočenými v barvě dráždí plátno, až na něm vznikají portréty slavných osobností, jako je Jimi Hendrix, Marilyn Monroe a další.

Slečna Irish dotáhla svou neobvyklou techniku malování k dokonalosti. Nápad prý vznikl, když se jednou vydala na koncert a nanesla si moc rtěnky. „Otřela jsem ji do kousku papíru a spatřila jsem něčí podobu, hned mě to napadlo,“ vysvětluje umělkyně.

„Začala jsem experimentovat a Marilyn Monroe byla ideální kandidátka na ztvárnění,“ dodává Irish. Jak sama připustila, z neustálého líbání plátna ji pěkně bolí rty, ale za výsledek to stojí.

„Je to neuvěřitelná souhra citu a umění. Irish musí mít velkou představivost, protože její obrazy jsou doslova vylíbané k dokonalosti,“ připojil své hodnocení její bývalý učitel malby.

Irish už od malička šokovala svým uměním. Brzy se naučila malovat, kreslit, ovládla palcovou techniku a nakonec vyvinula svou vlastní výtvarnou techniku, malování rty. Vyrábí i sochy vázy, protože jak říká, umění je její život.


Autor: bali
Video se připravuje ...