Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno 24°C

15 malých triků, které vám ulehčí život

Jak zabalit kufr, aby se v něm oblečení nepomačkalo?
30. října 2009 | 06:00

Někdy stačí opravdu málo, abyste si každý den ulehčili a zpříjemnili život. Jsou to drobnosti, ale ve výsledku budete mít o patnáct problémů méně, což rozhodně není k zahození...

1. Jak rychle oloupeme brambory? Slupku nakrojte podélně po delší straně, pak teprve dejte vařit. Po uvaření brambory ponořte do studené vody, slupka se svlékne.

2. Jak udržíte květiny vlhké, když odjedete na dovolenou? Na dno obalu květináče položte plenu a navlhčete. Květiny z ní budou brát vodu.

3. Jak si vyčistíte zuby bez zubní pasty? Jablkem, mrkví nebo kouskem celeru. Musíte je opravdu pořádně kousat.

4. Co máte udělat, když sníte hodně ostré jídlo? Citlivým lidem pomůže, když se napijí studeného mléka. Také je dobré rozkousat krajíc chleba. Důležité je nepít vodu, ta totiž ostrost ještě podpoří.

5. Jak to udělat, abyste vypadali na fotkách skutečně dobře? Nestoupat si čelem k objektivu nebo kameře. Nejlépe je natočit hlavu ze tříčtvrtečního profilu, tak aby byly vidět oči, ale příliš nevystupoval nos. Nenaklánět hlavu směrem dolů, jinak vystoupí dvojitá brada.

6. Co udělat se zvětralým šampusem? Vhodit do lahve rozinku. Zase bude pěnit.

7. Jak vyžehlíte košile bez žehličky? Pověste je do zavřené koupelny, pak pusťte horkou sprchu a pára záhyby vypne.

8. Jak udržíte mobil nabitý co nejdéle? Nenoste jej v náprsní kapsičce, ale v tašce nebo na opasku. Teplo těla ničí baterii. Dobré je na noc položit vypnutý mobil do ledničky.

9. Jak udržíte nohy v teple při dlouhém čekání? Choďte nebo pobíhejte dokola jako tygr v kleci.

10. Jak se dostanete u doktora rychle na řadu? Objednejte se buď brzy ráno, nebo hned první termín po obědě. V nemocnici se ale moc spekulovat nedá.

11. Jak zachráníte přesolené jídlo? Nastrouhejte syrovou bramboru, chvíli povařte. Sůl se vsákne. Pomůže také přilít mléko nebo naředit jídlo vodou.

12. Jak se zbavit zápachu v ústech? Pomůže žvýkat petržel, kávová zrna, mátové žvýkačky, zázvor, anýz.

13. Jak často sportovat, aby to nebylo málo či naopak příliš? Zhruba 150 minut týdně, nejlépe dávku rozdělit do tří až pěti dnů. Intenzita sportování je individuální.

14. Jak zabalit kufr, aby se v něm oblečení nepomačkalo? Proložit oblečení hedvábným papírem. Košile tak například zůstanou bez záhybů. Ale nesmíte na to dát těžké věci.

15. Jak zalepit náplastí prst, aby náplast neklouzala? Podélně ji nastřihněte a obtočte kolem postiženého místa.

Autor: INT, han
Klíčová slova: triky, tipy
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...