Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nevíte, jak dál? Kartářka vám změní život!

taroty
13. října 2014 | 12:20

Ať už patříte mezi skeptičky, které na nic nevěří, nebo si každý den po ránu taháte tarotovou kartu, návštěva u kartářky s většinou z nás zamává. Jak to může vědět, divíme se. A hlavně – odcházíme s pocitem, že bude líp. Je to psychologie, nebo opravdu vidí věci mezi nebem a zemí? Zeptaly jsme se tří slavných kartářek!

Dagmar Kludská je nejstarší a první česká kartářka. Dělá astrologicko-karetní výklad podle karet a data narození. Napsala 31 knih a chystá další. Budoucnost si u ní nechává věštit spousta celebrit. Dokonce prý předpověděla i manželství Dagmar (kdysi Veškrnové) a Václava Havla v době, kdy by to nikoho ani ve snu nenapadlo.

Necháváte si vykládat karty?

Občas ano. Někdy chodím k sestře, ale ne tak často. Stačí jednou za půl roku nebo za rok. To říkám i klientům. Vraťte se, až to bude aktuální.

Vykládáte karty sama sobě?

Sama si nerada vykládám, protože si nadržuju.

Říkáte klientům i špatné zprávy?

Můžu říct, na co si mají dát pozor, ale děsit někoho není správné.

Kdy jste v sobě magické schopnosti objevila?

Pocházím z cirkusové rodiny, takže jsem k tomu nikdy neměla daleko. První karty jsem dostala od kouzelníka v pěti letech, ale až v šestnácti jsem se seznámila s Řekyní Penelope, která vykládala karty. Ta mi řekla, že proslavím své jméno, a naučila mě základní věci. A já k nim přidala padesát let zkušeností.

Zkomplikovaly vám vaše věštby život?

O tom nic nevím. Stane se, že mi nějaká dáma volá, že už je to rok, a ženich nikde, ale na to se já zeptám, jestli někam chodí a snaží se vůbec seznámit...

Co u vás nejvíc řeší muži?

Jednoznačně podnikání a práci. Když zamířím do oblasti vztahů, tak nic vědět nechtějí. Jsou trochu sobíci. (smích)

A ženy?

Lásku a když mají děti, tak děti a také práci.

Čím to je, když někdy věštba nevyjde?

Když nevyjde, tak je to tím, že člověk na to nevěří, a pak záleží na kartářce, jestli do toho opravdu vidí. Vykládání karet je určitý pocit jasnovidectví, kdy si musíte všechno spojovat dohromady a vytvořit příběh. A to je někdy těžké.

Jak se pozná kvalitní kartářka?

Podle toho, že se k ní lidé vrací, že neříká úplné nesmysly. A hlavně se na nic neptá. Pokud z vás tahá rozumy, je to zavádějící.

Další rozhovory s předními českými kartářkami a návod, jak najít tu správnou si přečtěte v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy.

...
Autor: archiv BPŽ

Autor: Majka Dvořáková