Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemství numerologie: Jaké je vaše číslo osobnosti?

  • Zjistěte, jaká je vaše osobnost z hlediska numerologie
    17. července 2014 | 06:00

    Vaše jméno nevyjadřuje pouze vkus či smysl pro humor vašich rodičů, ve skutečnosti v sobě ukrývá mnohem víc. Zatímco jednoduchá a snadno vyslovitelná jména mají většinou pragmatičtí nositelé, dvě a více křestních jmen si nesou všestranně nadané osobnosti, které ale v životě často tápou. Co vaši rodiče, podle zákonů numerologie, nadělili do vínku vám?

  • Výpočet čísla osobnosti

     

    Každé jméno má své typické vibrace, kterými působí na naši osobnost. Nezáleží přitom, jestli si nesete své rodné příjmení, nebo jestli jste přijala to manželovo.

     

    I když vám v obou případech vyjde jiné číslo osobnosti, položte si základní otázku - jste opravdu ta stejná bytost, jakou jste byla jako patnáctiletá dívka, nebo jste se v manželství posunula? Není náhodou, že vaše dívčí jméno s sebou neslo jiné vibrace než to, které máte dnes.

     

    Stejně tak do svého čísla osobnosti započítejte také tituly, které jste získala v rámci studia na vysoké škole. Cokoliv, co si ke jménu přidáváte (včetně přezdívky, která vás provází po celý život) mění způsob, jakým na vás jméno svými vibracemi působí.

     

    Podle pravidel numerologie náleží každému písmenu abecedy jeho číselná hodnota. Sečtěte tedy všechna tato čísla, která odpovídají jednotlivým písmenům vašeho jména a objevte tak silné, ale i slabé stránky vaší osobnosti.1969491:gallery:true:true

    Příklad: Budeme-li sčítat číslo osobnosti pro jméno Anna Nováková, budeme postupovat následovně - v tabulce si najdeme a vypíšeme číselné hodnoty písmen, které potom budeme dohromady sčítat tak dlouho, dokud nám nevyjde číslo jednociferné.

     

    ANNA NOVÁKOVÁ

    1. krok: 1+5+5+1+5+6+4+1+2+6+4+1 = 41

    2. krok: 4+1 = 5

    Číslo osobnosti Anny Novákové je tedy 5.

  • Dynamická 1

     

    1
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 1 jsou sebevědomí, rozhodní a mají velmi silnou vůli. Příliš je nelákají změny a jsou zastánci všeho osvědčeného a tradičního a to nejen v oblasti života a umění, ale také ve vztazích. Jejich cílevědomá povaha a vrozený vůdcovský talent z nich dělají skvělé organizátory a férové nadřízené.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé většinou velmi tvrdohlaví a neústupní. Odmítají každou radu, na kterou nepřišli sami, i kdyby byla myšlená sebelépe. Jakmile narazí na odpor, nejsou zpravidla schopní se s ním smířit. Odpouštějí jen zcela výjimečné a nikdy nezapomínají. Také trpělivost nepatří mezi jejich silné stránky a z duše nesnášejí, když nemají pravdu.

  • Něžná 2

     

    2
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 2 jsou mírní, citliví a ohleduplní lidé, kteří staví pocity svého okolí nad ty svoje. Jejich jednání je přátelské a láskyplné a jen velmi zřídka se dostávají do konfliktních situací.Hledají harmonii a přejí si dlouho trvající vztah plný lásky až do smrti. Nejlépe se cítí mezi lidmi, a to jak v rámci rodiny, tak obklopeni dobrými přáteli.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé občas tak emotivní, že se dokáže v plné síle projevit jejich náladovost a citová nestabilita. Když jde o problémy v lásce nebo přátelství, reagují nedůtklivě a nejsou schopni uvažovat racionálně. Většinou se jedná o bojácné osoby, kteří nemají skutečné problémy. Pokud ovšem nějaké nastanou, obracejí se k nim zády a čekají, až se vyřeší samy.

  • Kreativní 3

     

    3
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 3 jsou velkorysí a ochotní pomoci, aniž by za to očekávali cokoliv náhradou. Jsou inteligentní, mají smysl pro humor a jejich povaha je vstřícná a přívětivá. Trojky se doslova narodily jako optimisté. V ničem nevidí problém, jsou kreativní a situace řeší s lehkostí a nadhledem. Navíc mají velmi často prokazatelný umělecký talent.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé nepokojní, náladoví a velmi tvrdohlaví. Vzhledem k jejich pronikavé inteligenci se často uchylují k cynismu a sarkasmu, takže jejich reakce mohou být velmi necitlivé i kruté. Ve svém životě zoufale hledají lásku a ocenění a jsou pro ně schopni obětovat víc, než je zdrávo. Včetně vlastní hrdosti.

  • Pilná 4

     

    4
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 4 jsou pracovně založení lidé, kteří si potrpí na řád a organizaci. V každodenní rutině nacházejí stabilitu a k životu potřebují jasně daná pravidla, která si ovšem rádi nastavují sami. Jsou houževnatí a velmi snadno se učí novým věcem. Kromě toho jsou osobnosti s číslem 4 velmi skromní, upřímní a spolehliví.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé konzervativní, až úzkoprsí. Na svět nahlížejí s pesimismem a až příliš si berou věci osobně. Neustále podléhají pocitům, že špatné věci se dějí neustále pouze jim. Navíc dokážou donekonečna diskutovat a hádat se, jen aby dosáhli svého.

  • Svobodomyslná 5

     

    5
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 5 jsou větroplachové, kteří milují svobodu, cestování a neustále nové zážitky a vjemy, které doslova nasávají. Rychle myslí a ještě rychleji jednají a nemají problém se změnami a s vývojem. Nepotrpí si na tradicích, o to ochotněji se také pouští do poznávání všeho moderního a nového. Jejich silnými vlastnostmi je také empatie a přátelská nesobeckost, díky které mají mnoho přátel.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé občas svobodomyslní až příliš a rádi zapomínají, že existují nějaká pravidla. Jedinci s osobním číslem 5 neuznávají autority a jen velmi neradi se podřizují. Kvůli své silné spontaneitě a touze po dobrodružství se také až příliš často pouštějí do krátkodobých milostných vzplanutí, sexuálních pletek a nevěry. A také jejich velkorysost se může nápadně podobat marnivosti a neřízenému utrácení.

  • Láskyplná 6

     

    6
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 6 se narodili proto, aby zahrnovali své blízké a vlastně celý svět láskou a něhou. Jejich schopnost milovat, ochraňovat a soucítit je neuvěřitelná. Většinou jsou považování za nejlepší hostitele i rodiče. Umí trpělivě naslouchat a vždy vám podají pomocnou ruku. Navíc mají cit pro krásu a pro detail.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé, díky svým silným emocím, velmi často žárliví. Jakmile někoho milují, nikdy se nezbaví pocitu, že by ho mohli ztratit, což v nich vyvolává opravdu stresující pocity. Také díky tomu mají sklony k závislostem, na které by si měli dávat velký pozor. A jejich spořivost často hraničí až s nesmyslnou lakotou.

  • Zajímavá 7

     

    7
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 7 jsou inteligentní, přemýšliví a především trpěliví lidé, pro něž je svět jednou velkou hádankou, kterou je potřeba rozlousknout. Tito lidé nemají jednoho koníčka, ale většinou minimálně kolem padesáti. Vše je zajímá a všemu musejí přijít na kloub. Pokud je tedy jeden večer nachytáte, jak sedí u televize a pletou ponožky, můžete si být jistí, že u toho sledují dokument o nacistických vůdcích a zítra si půjdou zahrát třeba turnaj v pokeru.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé často velmi uzavření, nedůvěřiví a ve společnosti lidí se cítí nepříjemně. Mohou tak vyvolat až téměř dojem misantropů. Je také velmi těžké z nich dostat nějaké emoce. Přestože o tom, jak funguje jaderný reaktor vám dokážou zasvěceně vyprávět dlouhé hodiny, prostých slůvek "miluji tě" se od nich pravděpodobně nedočkáte. Nebo alespoň ne několikrát za život.

  • Realistická 8

     

    8
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 8 milují obchod, peníze a byznys. Jsou praktičtí, energičtí a často dosahují úspěchu, protože mají schopnost se velmi rychle rozhodnout a vycítit, kterou cestou by se měli dát. Současně ale mají také silnou disciplínu a výdrž. Rozhodně by se o nich nedalo říci, že jim věci padají samovolně do klína.

     

    Na druhou stranu jsou ale tito lidé často netrpěliví a neradi se přizpůsobují. Rádi a hlasitě prosazují svoji moc a většinou mají naprosto nesmyslné nároky nejen  na sebe, ale i na své okolí, ke kterému bývají často až přehnaně kritičtí.

  • Soucitná 9

     

    9
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci s číslem osobnosti 9 mají silný charakter a velkou sebejistotu. Jsou často nezištní, ochotní pomáhat, milosrdní a láskyplní, takže kolem sebe mají neustále mnoho lidí, kteří je právě pro tyto vlastnosti milují. Navíc jsou výmluvní a mají silný umělecký talent.

     

    Na druhou stranu jsou ale  tito lidé občas velmi chamtiví a až chorobně prahnou po moci. Podrážděnost, zhýralost a netolerance jsou pak také na seznamu vlastností, kterými devítky oplývají více než kdokoliv jiný.

Diskuse ke článku
.