Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VELKÝ HOROSKOP ZDRAVÍ NA ROK 2013!

Jak to bude s vaším zdravím v roce 2013?
27. prosince 2012 | 05:00

Jak se projeví rok 2013 v oblasti vašeho zdraví? Potýkáte se s nemocí a rádi byste věděli, zda svůj boj konečně vyhrajete? Budou vaši blízcí po celý rok zdraví? Dali jste si novoroční předsevzetí, že začnete zdravě žít, ale nevíte, jestli se vám ho podaří dodržet? Chcete znát odpovědi na své otázky? Zajímá vás více? Přečtěte si váš horoskop zdraví!

Prožíváte těžkou životní situaci? Nevíte, jak dál a co si počít? Obraťte se na kartářku Kláru na tel. čísle 906 703 303!

1235007:gallery:true:trueBeran (21.3. – 20.4.)
Tento rok pro vás platí jedno doporučení: pomalu a ještě jednou pomalu. Naprosto nutný je odpočinek, snažte se pořádně spát, nezapomeňte, že rok 2013 je rokem akce a vy budete potřebovat pořádnou zásobu energie. Živé, nespoutané emoce a impulsy přivedou bolesti hlavy, pokud se jim chcete vyhnout, vyvarujte se hlavně ve druhé polovině roku jakéhokoliv přepětí. Pohybujte se s čistou hlavou a ne příliš zbrkle, úrazy by si mohly přijít na své, především na jaře a v prosinci dávejte pozor na uklouznutí nebo špatný pohyb.
 
1235009:gallery:true:trueBýk (21.4. – 21.5.)
Máte sice tendenci mít opravdu zdraví Býka, přesto vás však může začátek roku potrápit sníženou tělesnou odolností. Od ledna do března se snažte vyvarovat nachlazení, protože uzdravování by pak mohlo být zdlouhavější. Pro duševní zdraví bude dobrá meditace, najděte si alespoň 30 minut denně a co tak v červnu naplánovat delší odpočinkový výlet? Uděláte tím pro sebe doslova dobrodiní. Téměř celou druhou polovinu roku se na vás chystá usmívat Jupiter, který se ovšem v ničem nebrzdí a bude lákat k požitkářství. Dejte si pozor na zažívací trakt.

1235008:gallery:true:trueBlíženci (22.5. – 21.6.)
Přestože často podléháte různým formám nachlazení, které se odráží v problémech dýchacích cest, rozhodl se tento rok zachovat se v otázce prochlazení příznivěji. Extrémní rýma nebo zatěžující kašel se vám budou vyhýbat. Zato zažívací ústrojí může mít pohotovost. Pokud by vaše potíže se žaludkem přetrvávaly, navštivte lékaře. Mnohem větší důraz ovšem bude tento rok klást na psychickou zátěž, možná se dostanete do stresových situací, které vás donutí sahat po cigaretě či opojných látkách, ať už jsou to léky nebo alkohol. Buďte velmi opatrní.

1235015:gallery:true:trueRak (22.6. – 22.7.)
V tomto roce může být pro vás oblast zdraví hodně proměnlivá. Jste zvyklí skrývat své  emoce a i když máte problém, tváříte se, že jste v pohodě. Zdravotní potíže, ve kterých se tato vlastnost projeví, jsou nemoci žaludku. Nejkritičtějším obdobím je jaro. Snažte se sledovat, co jíte, abyste si neotrávili žaludek jídlem, které vám nesedí. Pálení žáhy může být častým problémem, dodržujte pitný režim, pořádně oplachujte ovoce a zeleninu a pamatujte na vlákninu v potravinách. Přísun tekutin je pro vás potřebný i z hlediska správné funkce ledvin.

1235011:gallery:true:trueLev (23.7. – 22.8.)
Během roku 2013 byste měli dávat dobrý pozor především na všechny nemoci krevního oběhu, zvýšený cholesterol a nadměrný stres. Kolísání tlaku si můžete velmi dobře pohlídat, pokud se ale nebudete cítit ve formě, nevyhýbejte se vyšetření. Svému organismu hodně prospějete cvičením, během a chůzí. Vaše srdce potřebuje pravidelně pumpovat a pokud zpohodlníte, zpohodlní i vaše srdce. Jestliže máte nějakou fobii, buďte opatrní, Saturn ze znamení Štíra nabádá, že strach může vašemu srdíčku taktéž ublížit.

1235013:gallery:true:truePanna (23.8. – 22.9.)
V roce 2013 je pravděpodobnost vážných zdravotních problémů velmi nízká. Může se objevit bolest svalů, ale nejedná se o žádný vážný syndrom. Pokud máte sedavé zaměstnání, rozhodně vám neuškodí přidat trochu sportu, protože tělesné cvičení vytvoří pozitivní vliv na vaši náladu a pomůže zahnat negativné myšlenky a starosti. Uvolnit psychiku je hlavním klíčem k vaší dobré kondici, neboť přetlak v psychické rovině souvisí u vás se špatnou peristaltikou střev. Je to faktor, který překyseluje střeva a působí nepříjemné křeče.

1235019:gallery:true:trueVáhy (23.9. – 23.10.)
Konstelace v roce 2013 vám radí naučit se větší sebedisciplíně. Ze všeho nejdůležitější je zajistit svému organismu duchovní baterie! Pohoda a harmonie je pro vás nutností a ovlivňuje spoustu vašich tendencí k zdravotním obtížím. Celkově pro vás tento rok vyznívá velmi příznivě a nehrozí vám žádná chronická onemocnění. V červenci trochu pozlobí poruchy trávení, ale jedná se o krátkodobou záležitost. Zvykněte si večeřet alespoň dvě hodiny před spaním. Ušetříte si mnohé komplikace.

1235018:gallery:true:trueŠtír (24.10. – 22.11.)
V tomto roce se nemusíte obávat žádných vážných problémů, naopak může jít jen o krátkodobé potíže, kterým navíc můžete sami předejít. Prvním předpokladem je, abyste se nezanedbávali v jídle, ale dopřáli si výživné potraviny. Od nežádoucích škodlivin, s nimiž má vaše znamení co dočinění, se snažte alespoň třikrát v tomto roce vyčistit organismus zeleninovo-ovocnou kůrou, vyhnete se problémům se zácpou. V květnu vás mohou zaskočit problémy krku, ale vaše Plutonská síla si s tímto provokatérem snadno poradí.
 
1235017:gallery:true:trueStřelec (23.11. – 21.12.)
Snažte se hodně času věnovat sportovním aktivitám, pokud máte sedavé zaměstnání, tak je patnáct minut intenzivního cvičení denně naprostou nutností. Zvolte běh nebo třeba tanec, netušíte, jak zaktivizujete svůj metabolismus. I zde je ale potřeba opatrnosti, aby nedošlo například k chybnému našlápnutí. Nicméně pohyb je pro vás základ a může být prevencí problémů v mnohých oblastech vašeho těla. Žádná jiná i sebevíce uznávaná terapie není pro vás tak významná. Plavání může být naprosto ideální co se vaší zdravotní kondice týče.

1235010:gallery:true:trueKozoroh (22.12. – 20.1)
V tomto roce byste si měli ohlídat klouby. Jako prevence jsou vhodné přípravky obsahující důležité enzymy, nebojte se poradit s lékařem. V letních měsících dbejte na vyváženou životosprávu, aby nedošlo k nedostatku přísunu železa a následné anemii. Zvýšené riziko je zejména u vás, kteří jste vegetariáni, neboť jak je známo, hlavním zdrojem železa je maso. Následkem tohoto problému se pak může přidat i vleklá únava, což nepříznivě zapůsobí na vaši psychiku. Všem těmto problémům se vyhnete, pokud nezanedbáte zdravou stravu.
 
1235020:gallery:true:trueVodnář (21.1. – 20.2.)
Vaše zdravotní stránka se v tomto roce odvíjí především od zdravé stravy a lehké, denní fyzické aktivity. Špatné návyky mohou zapříčinit pomalejší krevní oběh a zatížení cév, zejména v lednu se mějte na pozoru, aby se první známky neobjevily na spodní části nohou v podobě například křečových žil. Velmi vám prospěje, když si najdete čas pro svůj organismus, v průběhu roku si provádějte masáže nohou, hlavně od lýtek, promasírujte je masážním olejem, uvolní se a navíc podpoříte krevní oběh.

1235016:gallery:true:trueRyby (21.2. – 20.3.)
V roce 2013 se vaše problémy mohou týkat hlavně nepříznivého vlivu Blíženců, za kterým se skrývá tendence k různým alergiím, přičemž na těžké dýchání signalizuje hlavně měsíc červen. Velmi by vám prospělo, kdybyste jako pomocnou berličku použili prostředky alternativní medicíny. Jupiter upozorňuje také na nesprávné držení těla, v čemž si můžete pomoci vhodným cvičením. Poslouchejte potřeby svého organismu, vychutnejte si relaxaci, dopřejte si saunu, dlouhé koupele a nezapomeňte na procházky!

Kartářka Klára
Autor: ema

Článek připravila kartářka Klára

Prožíváte těžkou životní situaci? Společně najdeme řešení, mé karty nám napoví a ukážou správnou cestu!  Zavolejte mi na tel. číslo 906 703 303! Vaše Klára

 

Přečtěte si už zítra, jak se vám bude v roce 2013 dařit v rodinném životě!

Jaké budou příští rok vaše rodinné vztahy?

Autor: Profimedia.cz

Autor: ema