Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 důvodů, proč byste měli vyzkoušet vánoční Bratislavu

14. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Třpytivá výzdoba a vůně punče promíchaná s podmanivou atmosférou, vánoční období je v hlavním městě Slovenska opravdu nádherné.

1. Atmosféra vánočních trhů s nejbližšími

Pravá zimní atmosféra doslova ožívá na každoročních vánočních trzích, které se konají na Hlavním a Hviezdoslavově náměstí, na nádvoří Staré radnice, Ored Euroveou a na městské pláži Tyršák. Kromě stánků, kde najdete krásné dárky pro své nejbližší, si určitě vychutnejte skvělý punč s lokší a nezapomeňte také na typické bratislavské rohlíky. Téměř každý den vás na několika pódiích čeká bohatý kulturní program, který spolu s kouzelnou výzdobou města vytvoří úsměv opravdu každému. Atmosféru nejkrásnějšího období v roce doplňuje speciální vysvícená tramvaj. Interiér v červené a zelené s krbem a hrajícími koledami připomíná domácí pohodu.

2. Unikátní výhledy na město

Krásné rozsvícené Hlavní náměstí s majestátným vánočním stromečkem a výhled na zimní Bratislavu je opravdu pohled na nezaplacení. Navíc, již zmíněné vánoční trhy máte jen na skok a tak se po výstupu na věž naší Staré radnice, která je současně Muzeem dějin města posílíte vydatným jídlem. Krásný výhled na rozsvícené město budete mít také z restaurace UFO, Michalské věže nebo z Bratislavského hradu.

Výhled ze Staré Radnice na Bratislavu
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

3. Gastronomické zážitky, které potěší vaše smysly

Zima v Bratislavě má něco do sebe i v kulinářské oblasti. Právě teď je ten ideální čas ochutnat typické speciality jako husacina, telecí řízek či hustý guláš, které vás nejen zasytí, ale také zahřejí v chladném počasí. Rozhodněte se pro restaurace jako Savoy, Zylindr, UFO či Leberfinger a určitě odejdete nadšeni z gastronomického zážitku, které tato místa nabízejí.

Malokarpatská vína a gastronomické zážitky
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

4. Kulturní zážitky pro všechny

Přijďte se zahřát a pohladit svou duši kulturním zážitkem v podobě operních, baletních a hudebních představení, které nabízejí Slovenské národné divadlo a Slovenská filharmonie. Až do ledna vás v SND čeká typicky zimní příběh Louskáčka, vhodný i pro ty nejmenší. Určitě nezmeškejte ani jeden z uší lahodících komorních nebo symfonických koncertů v České filharmonii. Vybrat si můžete i z řady koncertů a představení, které se během adventu v Bratislavě pořádají.

Představení ve Slovenském národním divadle
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

5. Světové umění na netradičních místech

Zimní období je jako stvořené k návštěvě našich mnoha muzeí a galerií, které ulahodí i náročným milovníkům umění. Danubiana Meulesteen Art Museum si pro vás připravila nové jedinečné výstavy na poloostrově umění. V Galerii Nedbalka, která má podle svého unikátního prostoru přezdívku Bratislavský Guggenheim na vás čeká pohled na tvorbu legend slovenského moderního umění známého jako „Galandovi“. Mnoho oko lahodících výstav naleznete také v jedné z městských muzeí a galerií, kde máte díky Bratislava CARD bezplatný vstup.

Poloostrov umění Danubina
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Při návštěvě Bratislavy si nezapomeňte koupit Bratislava CARD, která vám zajistí bezplatnou prohlídku města, vstupy do 18 muzeí a galerií a bezplatné cestování veřejnou dopravou. Více tipů na to jak si užít Bratislavu naleznete na visitbratislava.com.

Realizováno s finanční podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenské republiky.

.
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Video se připravuje ...