Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tipy na víkend (nejen) s dětmi: Velikonoce na hradech a zámcích

  • Vyražte na hrady a zámky za tou pravou atmosférou velikonočních svátků!
    18. dubna 2014 | 06:00

    O nadcházejícím velikonočním víkendu máte nespočet příležitostí vyrazit s celou rodinou za zážitky i dobrým jídlem.

  • Velikonoční jarmark na zámku Zbiroh


    Zbiroh
    Autor: www.zbiroh.com
    Sobota 19.4., zámek Zbiroh

    Nenechte si ujít tradiční velikonoční trhy na nádvoří zámku. Připraveny budou stánky s řemeslnými výrobky, velikonočním božím i lahůdkami k jídlu, zábavný program pro děti i ukázky tradičních řemesel. Navštívit budete moci také středověkou krčmu, kde okoštujete staročeské speciality a tradiční velikonoční pokrmy. Celý den bude na nádvoří vyhrávat lidová hudba.

    Více na www.zbiroh.com

  • Velikonoce u Thurn-Taxisů


    Loučeň
    Autor: www.zamekloucen.cz
    Sobota 19.4., Zámek Loučeň

    Přijměte pozvání na tradiční slavnost na zámku Loučeň. V jediný den zažijete hned čtyři velikonoční tradice - řehtačkový průvod, vynášení Morany, přinesení líta kněžně a v samém závěru pak babskou pomlázku. Na děti čeká mandlové jarní tvoření a své vlastnoručně vyrobené pochoutky si budou moci také sníst.

    Samozřejmě nebudou chybět ani tradiční velikonoční dobroty a pozor! Každý, kdo přijde se zaječíma ušima na hlavně, dostane od zámecké kuchařky velikonoční palačinku zdarma!

    Více na www.zamekloucen.cz

  • Knížecí Velikonoce na Křivoklátě

    Hrad Křivoklát
    Autor: NPÚ
    Sobota 19. až pondělí 21.4., hrad Křivoklát

    Přivítejte jaro na majestátním hradě a přeneste se na jeden den o jeden a půl století zpět a vychutnáte si atmosféru starých zvyků a života tehdejších lidí. V sobotu a v neděli můžete vyrazit na Křivoklát s Českými drahami - z Prahy Braníka vyjede historický parní vlak. Jízda bude jistě zážitkem nejen pro vaše ratolesti.

    Na nádvoří hradu ochutnáte velikonoční sladkosti, pečené maso i medové perníky, osvěžíte se medovinou, vínem či pivem. Těšit se můžete na velký řemeslný jarmark, na kterém uvidíte spoustu zručných řemeslníků při práci a budete si moci koupit jejich výrobky.

    Více na www.krivoklat.cz

  • Velikonoční jarmark na hradě Šternberk

    Šternberk
    Autor: www.hrad-sternberk.cz
    Sobota 19.4., hrad Šternberk

    Tradiční velikonoční jarmark patří každý rok mezi největší události na hradě Šternberk. Přesvědčte se a užijte si den plný zábavy. Vstupné je 30 korun, když si koupíte vstupenku na prohlídku hradu, budete mít jarmark zdarma. Po celý den si budete moci ochutnat občerstvení složené z místních delikates a nejen děti jistě ocení možnost vyzkoušet si pletení pomlázek, zdobení kraslic nebo výrobu velikonočních dekorací. Na nádvoří hradu se představí ornitologové s dravými ptáky.

    Více na www.hrad-sternberk.cz

  • Vítání jara na zámku Žleby

    Žleby
    Autor: www.zamek-zleby.cz
    Sobota 19. až pondělí 21.4., Žleby

    Speciální komponované prohlídky zámku budou v čase Velikonoc probíhat ve svátečním a tradičním staročeském duchu. Dozvíte se, jak svátky jara prožívala rodina knížepána i ostatní obyvatelé zámku a podzámčí. Součástí prohlídek bude i zprovozněná a oživená zámecká kuchyně plná velikonočních dobrot.

    Více na www.zamek-zleby.cz

Autor: Simona Procházková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...