Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tipy na víkend (nejen) s dětmi: Na kolotoče a do pohádky!

  • Kam s dětmi o víkendu? Přeci na Matějskou!
    28. února 2014 | 11:00

    Ať už máte jarní prázdniny za sebou, nebo vás teprve čekají, nadcházející zatažený víkend přeje spíš výletu za zábavou, než toulkám přírodou. Připravili jsme pro vás seznam toho nejzajímavějšího, co můžete první březnový víkend podniknout. Vraťte se zase na chvíli do dětských let.

  • Matějská pouť v Praze

    ...
    Autor: David Malík
    O víkendu odstartuje na pražském výstavišti v Holešovicích již 51. ročník legendární Matějské pouti. Pro děti, ale i pro dospělé je už tradičně připraveno mnoho atrakcí, z nichž ti nejmenší ocení například autíčka, barevné kolotoče, skákací hrady či vláčky.

    Odvážnější nátury se mohou těšit na pořádnou dávku adrenalinu na moderní horské dráze a zlověstně znějícím Katapultu. Chybět nebude ale ani staročeská Lochneska, ruské kolo nebo romantická střelnice, kde si pánové mohou vyzkoušet svoji mušku. Kromě mnoha atrakcí a pouťových pochutin se můžete v sobotu od 19:00 těšit také na slavnostní zahajovací ohňostroj u Křižíkovy fontány.

  • Brněnský ples princů a princezen

    ...
    Autor: shutterstock.com
    V brněnských Bohunicích se tuto sobotu koná každoroční ples princů a princezen, pořádaný občanským sdružením Děti fitness, které si dává za cíl bojovat sportem proti drogám.

    Těšit se můžete na den plný zábavy, doprovodných akcií a soutěží pro děti, stejně jako na zajímavá představení. Navíc můžete svoji holčičku přihlásit do soutěže o Miss Fitěnku.

  • Tradiční průvod maškar v Poličce

    ...
    Autor: ČTK
    Poličský masopust bude tuto sobotu v rukách muzejníků a Divadelního spolku Tyl, kteří uspořádají pravou masopustní taškařici. Už ve 13:00 převezmou maškary vládu nad městem a vyrazí ve velkém průvodu směrem k muzeu. Zde ve 14:00 odsoudí medvěda za obžerství, lenost a chlípnost, aby dali od 15:00 prostor loutkovému představení pro děti - O zlaté rybce.

    V 16:30 se pak můžete těšit na pochování basy s medvědem a o půl hodiny později na opětovné předání vlády nad městem. Kromě toho vás ovšem čekají další masopustní radovánky, jako velké zabíjačkové hody řezníků, masopustní koblihy, řemeslný jarmark či staročeská hudba. Každý návštěvník s vlastnoručně vyrobenou maskou se navíc může těšit na koláček zdarma, na přivítanou.

  • Výlet do Afriky v Mníšku pod Brdy

    ...
    Autor: Kulturní centrum Mníšek pod Brdy
    V Mníšku pod Brdy se v neděli od 15:00 můžete vypravit do Divadélka KÁ, kde vás herci vezmou do Afriky za zvířátky. Připravte se na dobrodružnou pohádku o tom, že každý může být kamarád a každý může být užitečný.

    Co všechno se může stát, když se zvířátka ze ZOO rozhodnou, že se vrátí domů do Afriky? Překonají vše, co jim dlouhá cesta nachystá? Stanou se z nich opravdoví kamarádi? Dokáží si pomoci v nouzi? Najdou nakonec svůj vysněný domov? A co je to domov? Slibujeme vám, že vaše děti se rozhodně nebudou nudit a navíc se něčemu přiučí.

  • Hračky z První republiky v Třinci

    ...
    Autor: www.trisia.cz
    Máte slabost pro staré hračky? Pak si určitě nenechte ujít výstavu v Muzeu třineckých železáren a města Třince, která má pro vás nachystanou ukázku, jak vypadaly hračky za První republiky a Protektorátu Čechy a Morava. Prohlédnout si budete moci promítačky, stavebnice, letadla, vláčky ši společenské hry, s nimiž si krátili čas vaše babičky a dědečkové.

    Jelikož si hračky v té době řada rodin nemohla dovolit, předávaly se jako vzácné rodinné stříbro z generace na generaci. Většina exponátů tak má svoji patinu a nezaměnitelné kouzlo. Vystavené hračky pocházejí především z půdních a sklepních nálezů po celé České republice a Slovensku a jejich získávání trvalo neuvěřitelných 15 let.

  • Lego na cestách ve Vikýřovicích

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Výstavou „LEGO na cestách“ ukazuje Muzeum silnic ve Vikýřovicích nedaleko Šumperka, co všechno se dá z legendárních kostiček vytvořit. Mezi nejrůznějšími silničními stavbami, silnicemi, mosty či benzínkami a rozmanitými dopravními prostředky, které se po silnicích pohybují, nesmí samozřejmě chybět ani silničáři a stavební mechanismy, které se na stavbách používají.

    Na 60 modelů, které do muzea zapůjčil soukromý sběratel názorně předvádí, proč se z jednoduchých různobarevných kostek stal takový fenomén. Přijďte se s dětmi pokochat a nasbírat inspiraci na stavění z této fenomenální stavebnice, při dlouhých pošmourných dnech.

  • Prohlídka pohádkové vesničky v Podlesí

    ...
    Autor: www.pohadkova-vesnicka.cz
    V sobotu se od 14:00 můžete vypravit do malebné pohádkové vesničky Podlesí na Vysočině, kde je pro vás připravena prohlídka s veselým pohádkovým programem pro děti i rodiče. Těšit se můžete na soutěže a povídání se známými pohádkovými postavičkami, stejně jako na sladkou odměnu. Nezapomeňte si ale prohlídku předem zarezervovat.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...