Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 nejlepších lyžařských středisek v Evropě

  • Rakousko patří mezi nejžádanější lyžařské destinace.
    4. ledna 2014 | 06:00

    Sněhová nadílka v tuzemsku zatím příliš štědrá nebyla. Za zimními sporty se ale můžete vydat do zahraničí. Kvalita horských středisek se odvíjí mimo jiné od úrovně místního hotelového ubytování.Tady je žebříček nejlépe hodnocených středisek v Evropě.

  • Zermatt - Švýcarko


    Lyžařské středisko Zermatt
    Autor: shutterstoclk
    Ojedinělé horské středisko na západě švýcarského kantonu Valais, kterému se prý žádné jiné na světě nepodobá. Kolem dokola najdete celou třetinu všech alpských čtyřtisícovek. Nalézá se v úpatí té nejslavnější alpské hory, Matterhornu. Je jedním z hrstky měst na světě, kde nejezdí auta. Vše se dopravuje vlakem nebo hotelovými elektromobily. Fungují tímto způsobem již od roku 1972. Městečko na vás dýchne úžasnou elegancí. V Zermattu a okolí jsou vynikající lyžařské podmínky, v zimní sezoně zde bývá v provozu na 300 kilometrů sjezdovek. Mezi nimi se těší největší oblibě ta nejdelší v celém Švýcarsku, měří 20,4 km!

  • Kaprun - Rakousko


    Lyžařské středisko Kaprun
    Autor: shutterstoclk
    Sněhobílé ledovce, třpytivá jezera a typická rakouská pohostinnost, to je horské středisko Kaprun obklopené nejvyššími rakouskými vrcholy. Kitzsteinhorn je ledovec, který nabízí možnosti lyžování celých 365 dní v roce. Jezero Zel lam See je blýská mezi vrcholy hor jako drahokam. Kaprun nabízí svým návštěvníkům vynikající sněhové podmínky, upravené sjezdové tratě i vybavený snowpark. Díky skvělým lyžařským podmínkám se zde konají již od září různé lyžařské a snowboardové akce. Pro celou oblast Zell am See-Kaprun platí jeden společný skipas a celý region je také propojen systémem skibusů.

  • Mayrhofen - Rakousko


    Lyžařské středisko Mayrhofen
    Autor: shutterstoclk
    Lyžařské středisko Mayrhofen se svými lyžařskými horami Ahorn a Penken vám zaručí dovolenou plnou superlativů. Náročnou, pestrou, rozmanitou a zábavnou. Se skipasem Mayrhofen se pro vás otevře 159 km sjezdovek všech stupňů obtížnosti, 51 nejmodernějších lanovek a vleků s největší lanovkou v Rakousku, 100% záruka sněhu zaručená v případě potřeby umělým zasněžováním. Díky vysokému počtu lanovek a vleků se nestane, že byste stáli dlouho ve frontě. Ve středisku je možné domluvit si česky hovořícího lyžařského instruktora.

  • Madonna di Campiglio – Itálie


    Lyžařské středisko Madonna di Campiglio
    Autor: shutterstoclk
    Madonna di Campiglio je asi jedno z mála alpských středisek, které zná i skoro každý nelyžař. Je to místo, kam se jezdí nejen vidět, ale hlavně být viděn, promenády ve městě vám to potvrdí. Přesto je Madonna, do které se z údolí Val di Sole autem dostanete přes průsmyk Passo Campo Carlo Magno, velmi přívětivá k lyžařům. Expozice bílých svahů na všechny světové strany, maximálně precizní upravenost a především nejmodernější přepravní zařízení zejména v podobě kabinových a sedačkových lanovek garantující nejen pohodlí při přepravě „vzhůru“, ale i minimalizující čas na nich strávený. Madonna di Campiglio je prostě známé svým nezapomenutelným prostředím: Jezera, údolí, potoky, pastýřské chatky a mnoho dalšího.

  • Obertauren – Rakousko


    Lyžařské středisko Obertauern
    Autor: shutterstoclk
    Je to jedno z nejdražších lyžařských středisek v Rakousku. V nepříliš rozlehlém vysokohorském středisku Obertauern se totiž neplatí za rozsáhlé možnosti lyžování, ale za krásu okolní krajiny. Lyžařské centrum je obklopeno horami a pomocí vleků a lanovek se dá obkroužit celý areál. Na výběr tu máte spoustu jednoduchých a pohodlných sjezdovek, ale pro adrenalinové typy se tu najdou i ty ostřejší slalomové svahy.

     

Autor: roh, trivago.cz
Klíčová slova:  hory, lyžování, cestování, zima, sníh, sport
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...