Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Užijte si o víkendu advent na hradě!

  • Užijte si magickou atmosféru adventu na některém z překrásných českých hradů
    6. prosince 2013 | 17:00

    České hrady v zimě rozhodně nespí. Právě v předvánočním čase se na ně můžete vydat a těšit se na koncerty, zimní prohlídky, divadelní představení i spoustu dobrot k zakousnutí. Přinášíme vám pár tipů, kam vyrazit s rodinou nebo klidně i s kamarádkou.

  • Knížecí advent na Křivoklátě

    Křivoklát
    Autor: krivoklat.cz
    Letos už po několikáté se bude na hradě Křivoklát konat velký řemeslnický jarmark. Najdete ho na celém dolním nádvoří, ve vnitřních prostorách dolního hradu i v bývalém pivovaru. Uvidíte mnoho zručných řemeslníků při práci – kováře, košíkáře, pekaře, svíčkaře, hrnčíře a mnoho dalších. Jejich výrobky si můžete na místě koupit a získat tak originální dárek pro své blízké.

    Chybět samozřejmě nebude ani dobré jídlo a pití a k jízdě na Křivoklát můžete, jako každý advent, využít historický vlak tažený parní lokomotivou. Tradiční jarmark s lidovou zábavou proběhne o adventních víkendech 7.-8. a 14.-15. prosince.

    Více informací naleznete na www.krivoklat.cz

  • Medvědí Vánoce v Českém Krumlově


    Český Krumlov
    Autor: Lubor Mrázek pro ckrumlov.info
    Krumlovský advent nabídne koncerty, řemeslné trhy i živý betlém. Chcete přinést dárek medvědům v hradním příkopě českokrumlovského hradu? Máte možnost!

    Na Štědrý den se parta medvědích přátel v čele s medvědářem Janem Černým vypraví ráno do zámeckého příkopu a umístí tam několik vysokých smrků, které budou ověšeny sladkými bonbóny, perníčky, vánočním cukrovím a nejrůznějším ovocem. Přinesené dárky můžete donést až do zámeckého příkopu a položit je pod nazdobený stromek (pod dohledem medvědáře). Přijeďte se podívat, jak medvědům bude chutnat a zazpívat si společně na hradním nádvoří koledy.

    Více informací naleznete na www.ckrumlov.info

  • Adventní dny v Jindřichově Hradci


    Jindřichův Hradec
    Autor: zamek-jindrichuvhradec.eu
    Tradiční vánoční trhy se v Jindřichově Hradci konají každoročně. Státní hrad a zámek se oblékne do svátečního hávu, můžete si tu prohlédnout živý betlém, sokolníky s dravými ptáky, ukázky různých řemesel i provozu hradní Černé kuchyně a nakoupit si vánoční ozdoby, adventní věnce i nazdobené perníky.

    Na druhém nádvoří budou probíhat tvůrčí dílny pro děti i dospělé i zápolení lukostřelců, pro nejmenší jsou připravené pohádky. Současně probíhají adventní trhy také na náměstí Míru a na Masarykově náměstí.

    Více informací naleznete na www.zamek-jindrichuvhradec.eu

  • Karlštejnský královský advent


    Interiéry královského hradu Karlštejn si můžete prohlédnout i v prosinci
    Autor: profimedia.cz a ČTK
    V podhradí Karlštejna je pro vás, jako každý rok, připravený opravdu bohatý kulturní program a stylový historický jarmark. Hlavním motivem letošních oslav adventu bude program na počest královny Elišky.

    Potkáte tu muzikanty, tanečníky i šermíře, na náměstí pod hradem pak řemeslnické stánky a historické tržiště. Pořídíte zde dřevěné hračky, šperky, ozdoby, korále, adventní věnce i spoustu dalšího zboží. Nebudou chybět ani nejrůznější gurmánské pochoutky a místní víno i pivo.

    Více informací naleznete na www.hradkarlstejn.cz

Autor: Simona Procházková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...