Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V Krkonoších už se lyžuje!

Krkonoše už zahájily lyžařskou sezónu
27. listopadu 2010 | 10:45

Kdo se nemohl dočkat, až napadne sníh a bude moct vyjet lyžovat, může se radovat. Díky noční sněhové nadílce se v Krkonoších otevřely některé vleky, takže už se můžete vesele prohánět na sjezdovkách.

V Krkonoších se v sobotu poprvé v nové lyžařské sezoně otevřely sjezdovky. Lyžaři mají k dispozici zatím zhruba tři sta metrů sjezdovky Anděl na vrcholu Černé hory u Janských Lázní a vlek v Horních Mísečkách. Nahoru vyváží lyžaře kabinová lanovka. Cena denního skipasu je pro dospělého 250 korun, pro děti do deseti let 150 korun, platí pro jízdy tam i zpět.

"V noci napadlo asi pět centimetrů přírodního sněhu, pod ním leží vrstva 30 až 40 centimetrů technického. Zasněžujeme dál, postupně chceme uvést do provozu další části sjezdovky," popsal podmínky na Černé hoře šéf černohorského areálu Petr Hynek.

Letos poprvé se také rozjel vlek v Horních Mísečkách na čtyři sta metrů dlouhé trati. Dospělí zaplatí za den 120 a děti 80 korun, za deset korun je možné si koupit jednotlivou jízdu. "Pokud všechno půjde dobře, ve čtvrtek bychom chtěli spustit vlek Machytka a o příštím víkendu sjezdovky ve Svatém Petru," řekl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Jiří Beran.

Autor: ČTK, mivr
Video se připravuje ...