Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zářijová dovolená: Ušetříte tisíce!

9. září 2009 | 05:13

V Egyptě je v létě moc vedro, v Turecku moc lidí... Ideální je tedy vyrazit právě teď. Můžete na to jedině vydělat!

Jestli by se vám hodil týden v teple za slušnou cenu, poohlédněte se po zájezdech na poslední chvíli. Blesk.cz. pro vás má pár tipů i dobrých rad.

Ať již hledáte lákavé nabídky last minute na internetu nebo si zajdete přímo do cestovní kanceláře, vždy byste měli dbát na to, abyste podepsali dobrou cestovní smlouvu. Právě v ní byste měli najít veškeré podrobnosti o hotelu – kategorie, vzdálenost od pláže, druh stravování, klimatizace a jiná výbava na pokoji, případné penále, pokud neodjedete, nebo to, jak můžete reklamovat.

Jestliže jste si připlatili za to, že budete z okna koukat na moře, neváhejte si požadavek nechat do smlouvy vepsat také. Hodí se to zvláště při reklamaci.
Vždy se také ptejte, kolik nocí zájezd trvá. Prvním dnem zájezdu se rozumí den, kdy nastoupíte cestu, bez ohledu na to, že to je pár minut před půlnocí.
Při výběru si dejte pozor na to, zda inzerovaná cena je konečná – tedy s palivovým příplatkem, transferem apod. Rozhodně je dobré vědět, zda letíte přímo, či s mezipřistáním.


Co musí být ve smlouvě
• Označení smluvních stran
• Termín zájezdu
• Údaje o místě pobytu – označení hotelu, způsob a rozsah stravování, doprava
• Přesný popis hotelu – poloha, kategorie, vybavenost a hlavní znaky
• Cena zájezdu – i rozvrh plateb a výše zálohy


Kam jezdí Češi nejraději na podzim?
Sotva skončila hlavní sezona, začíná ta podzimní – plná zájezdů na poslední chvíli a turistiky. Kam jezdí Češi nejraději?

Autobusem po Evropě

Co do počtu zájemců vedou autobusové poznávací zájezdy po Evropě. Nejčastěji vedou do Paříže nebo Disneylandu, Normandie, Bretaně a na francouzskou Riviéru.

Za relaxací na Slovensko
Za nejpopulárnější jsou považovány oblasti kolem Turčianských Teplic a Lůček. Jde o relaxační a lázeňské pobyty. Výhodou jsou relativně příznivé ceny, minimální jazyková bariéra a zrekonstruovaná centra na dobré úrovni.

Levně k moři
Na podzim létáme tam, kde by nám o prázdninách bylo příliš vedro. Příznivější teploty jsou právě teď v Egyptě, Tunisku nebo Kanárských ostrovech. Severní oblasti Středomoří jako Řecko, Itálie či Španělsko.

Prodloužené víkendy
Podzim nabízí ideální podmínky pro poznávací cesty do evropských metropolí. Letecky se levně dostanete do Paříže, Říma, Barcelony, Amsterdamu, Londýna a Benátek.Velice populární jsou také víkendy v blízké Vídni.

Doma ve sklípku

Tradičním typem na dovolenou je také návštěva moravských vinných sklípků.Tu lze okořenit i aktivním odpočinkem, jako je cykloturistika.

Autor: vyr, luc, ida
Klíčová slova: dovolená, cestování, zájezd
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...