Čtvrtek 16. května 2024
Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta
Polojasno 23°C

Vše na svém místě

Rozdělte si jednotlivé kusy oblečení podle barev.
25. září 2008 | 11:20

Stane se vám občas, že otevřete skříň a polovina obsahu na vás vypadne, protože už nemáte věci kam dávat? Nezoufejte, máme pro vás radu, jak si s uložením věcí efektivně poradit.

Připravte se na úklid

* Na úklid si rezervujte dostatek času.

* Nachystejte si dostatek krabic nebo bedniček na staré šatstvo a nepotřebné věci.

* Dopředu si připravte také nové přihrádky, věšáčky, háčky a případně i regály.

Najděte nová místa

Chybí vám v bytě malý šatník nebo komora, kam byste mohla odkládat věci? Nevadí. Zainvestujte do tyčových věšáků na kolečkách, které můžete v bytě posouvat podle potřeby. Nebo také můžete připevnit nové poličky nade dveře do kuchyně, na chodbu a podobně. Tam můžete skladovat věci, které až tak často nepoužíváte, ale vyhodit je přece jen ještě nechcete.

Sezónní oblečení

Pulovery a trička si vždy rozdělte tak, abyste měla kupičku oblečení roztříděnou na jaro a léto a další skupinku zase na podzim a zimu. Tak můžete mít ve skříních vyloženě jenom ty věci, které se právě dají nosit, a ty ostatní můžete zatím uložit někam, kam nepotřebujete mít přístup každý den.

Chcete-li ochránit před tímto hmyzem svůj šatník, použijte přípravky proti molům v podobě účinných gelů či sáčků a celoročních přípravků.
Autor: archiv

Popisky jako pomůcka

Pomocí následujícího triku si můžete snadno roztřídit i obuv. Napište si na krabice od bot, jaký pár se v nich ukrývá, nebo si jednotlivé páry bot vyfotografujte a snímky pak připevněte na krabici, ve které jsou uloženy. Krabice pak ve skříni hezky poskládejte na sebe. Uvidíte, jak se v nich budete báječně orientovat. Když budete nějaké boty potřebovat, nemusíte už přehrabovat všechny krabice.

Snadné rozlišení

Rozdělte si jednotlivé kusy oblečení podle barev. Když budete mít hromádky barevně rozlišené a všechny hezky před očima, snáz se pak rozloučíte s šestým bílým tričkem a čtvrtými černými kalhotami, které vlastně zas až tak nepotřebujete.

Organizer, úložný prostor do skříně, Neckermann, 299 Kč
Autor: SHUTTERSTOCK.COM, IKEA, Neckermann

Metoda tří bedniček

Než začnete dělat pořádek ve skříni, nejprve ji velou vyprázdněte a vymyjte ji zevnitř mýdlovou vodou. Potom si připravte tři bedničky a protřiďte každý kousek oblečení. Do jedné dejte vaše "srdeční záležitosti" – kousky, kterých se za žádnou cenu nemíníte vzdát. Do další bedničky ukládejte věci, které sice už nosit nebudete, ale nemáte je komu dát. A do třetí bedničky pak ty věci, které chcete vyhodit, protože jsou poškozené nebo nehezké.

Autor: bm, ola, duš
Související články
Video se připravuje ...