Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Polička z bedýnky

Poličku z bedýnky využijete na zahradnické pomůcky.
8. července 2008 | 07:17

Dobrý nápad nemusí stát moc peněz – bedýnku určitě seženete v prodejnách s ovocem a zeleninou, a když ji pěkně ozdobíte, máte za pár korun místo, kam budete dávat drobné zahradnické pomůcky.

Nejprve odstraňte polepky. Většinou jsou přichycené sešívacími sponkami, které vytáhnete kleštěmi. Brusným papírem upravíte hrany, případně celý povrch.

Jak na to
Na prostřední poličku využijte jednu z latěk jiné bedýnky, zakrácenou na potřebnou délku. Do vlastní bedýnky-police ji můžete položit na malé dřevěné hranolky, které jste předtím přitloukli do bočních dílů. Nebo středovou poličku rovnou přibijte tenkými hřebičky.
Z boku připevněte háčky, k tomu vám stačí šroubky. Myslete jen na to, abyste na háčky věšeli lehčí pomůcky, jinak se mohou vytrhnout z tenkého prkénka. Vždyť bedýnky se vyrábějí z nejlevnějšího dřeva, například smrkové překližky.

Poličku z bedýnky využijete na zahradnické pomůcky.
Autor: FLORA PRESS

Prima nápady
Poličku si pěkně vymalujte, nejlépe akrylovými barvami, které dobře kryjí. Barvy jsou vodou ředitelné, tudíž bez zápachu. Pokud na zdobení zvolíte ubrouskovou techniku, výsledek přetřete bezbarvým lakem, aby obrázky déle odolávaly rozmarům počasí. Chcete-li zachovat ráz dřeva, použijte práškovou barvu, stačí ji rozmíchat ve vodě, a zafixujte bezbarvým lakem.

Máte více bedniček? Když z nich ponecháte jen dno, poslouží vám jako praktické prostírky při zahradním stolování. Stačí je jen ozdobit!

Autor: Veronika Pilařová, Marcela Škardová
Video se připravuje ...