Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zázraky dveří: Jaké vybrat pro váš interiér?

25. října 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Domov je místem, kde trávíme většinu svého času. Proto je důležité, aby byl interiér domu esteticky příjemný, ale také funkční. Důležitou částí interiéru jsou dveře. Můžeme je považovat za zázraky, které oddělují jednotlivé prostory. Zároveň je spojují. V tomto článku se zaměříme na to, jaké dveře vybrat pro váš interiér, aby vyhovovaly přesně vašim požadavkům.

Harmonikové dveře - Praktická elegantnost

Harmonikové dveře vdechnou interiéru moderní a elegantní vzhled. Mají schopnost rozdělit místnost na více oddělených částí podle potřeby. Můžete je využít i jako průchod na terasu nebo zahradu. Konstrukce dveří umožňuje jejich flexibilitu a efektivní využití omezeného místa. Zde jsou další výhody harmonikových dveří:

  • Mají moderní a čistý vzhled. Jejich skládací design vytváří hladký a minimalistický dojem.
  • Dveře můžete otevřít, když chcete propojit dvě místnosti. Nebo je naopak zavřít, aby vytvořily soukromý prostor. 
  • Harmonikové dveře jsou skvělé pro menší místnosti, jako jsou šatny nebo koupelny. Mohou se snadno přizpůsobit malým prostorům.   

Posuvné dveře a paravány

Posuvné dveře a paravány jsou výbornými nástroji pro vylepšení interiéru. Podobně jako harmonikové dveře, posuvné dveře nebo paravány mohou být výborným způsobem, jak oddělit různé části místnosti nebo vytvořit flexibilní prostor. Mohou být také esteticky atraktivní a moderní.

Posuvné dveře 

Tyto dveře mají často moderní a čistý design, což může přinést do interiéru elegantní vzhled. Jsou k dispozici v různých stylech a materiálech. 

Níže najdete další body, jak mohou posuvné dveře vylepšit interiér.

  • Jedním z benefitů posuvných dveří je úspora prostoru. Oproti tradičním otevíravým dveřím nepotřebují volný prostor před sebou k otevření. 
  • Mohou být použity k oddělení různých částí místnosti. Například k rozdělení obývacího pokoje od jídelny. 

Paravány

Paravány jsou mimořádně variabilním prvkem. Mohou být přemístěny podle potřeby, což umožňuje rychlé změny uspořádání místnosti. To je užitečné při hostinách nebo pokud chcete vytvořit dočasný soukromý prostor.

Mezi další výhody těchto dveří patří následující:

  • Dekorativní prvek - Paravány mohou být samy o sobě krásným dekoračním prvkem. Jsou k dispozici v různých stylech a vzorech. Mohou tak přidat estetickou hodnotu do vašeho interiéru.
  • Soukromí - Pokud máte otevřený koncept domova, mohou paravány poskytnout potřebné soukromí nebo oddělit různé oblasti místnosti, jako je pracovní koutek od odpočinkového místa.
  • Funkčnost - Paravány mohou sloužit i jako praktický prostor pro uložení. Například můžete na nich pověsit háčky na kabáty nebo závěsné regály pro knihy a dekorace.

Shrnutí 

Každý typ dveří může mít výrazný vliv na celkový vzhled a funkci místnosti. Vylepšení domácnosti je o fyzických změnách v prostoru. Ale také o vytváření místa, které přináší pohodlí do vašeho každodenního života. Důležité je být kreativní a nebát se experimentovat. Váš domov by měl být především místem, kde se cítíte šťastně a pohodlně.

Video se připravuje ...