Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

5 rad, jak znova rozzářit zašlou koupelnu

20. července 2009 | 08:30

Udržet koupelnu čistou je občas nadlidský výkon. Není divu, patří k nejpoužívanějším prostorám v našich bytech. Přinášíme vám pár tipů, aby vaše koupelna opět zářila.

Koupelna patří kromě kuchyně snad k nejužívanějším prostorům našich domovů. Nabízíme vám pár praktických triků, které usnadní její udržování.


Kypřicím práškem na spáry Smíchejte 1-4 balení kypřicího prášku do pečiva (podle velikosti plochy) s vodou. Tuto pastu naneste na spáry mezi kachličkami a nechte krátce působit. Následně ji smyjte za pomoci čisté vody a hadru.


Plíseň na sprchovém závěsu Závěs vyperte v teplé vodě, do které jste přidala 50 ml pracího přípravku a 100 ml chlorového bělidla. Plastový závěs perte spolu s několika ručníky, aby se materiál nepomačkal. Poté závěs pověste, aby uschnul.


Aby ručníky sály Některé ručníky špatně sají vodu. To však hravě změníte: namočte ručníky na noc do kýble s teplou vodou a 100 g soli. Následující den ručník vymáchejte a usušte. Při dalším použití se jeho schopnost vpíjet vodu výrazně zlepší.


Zubním kartáčkem do každého rohu Staré zubní kartáčky nevyhazujte do koše. Dají se využít jako šikovní pomocníci na silně znečištěná místa, kde si tradičními technikami moc nepomůžete - například v okolí vodovodních kohoutků, případně odtoků. Také s nimi skvěle vyčistíte spáry mezi kachličkami.


Staré ponožky jako čisticí rukavice Určitě se vyplatí nevyhazovat ponožky, protože jsou staré nebo se jedna ztratila. Můžete je využít jako čisticí rukavici. Natáhněte si ponožku na ruku a můžete se pustit do smýčení úzkých rohů nebo mezer.


Lesklé umyvadlo a vana Drhnutí koupelny jste právě věnovala půl hodiny, ale stačí, aby se vrátil syn se psem z procházky a všechno je v momentě pryč. Když vyleštíte po umytí vanu a umyvadlo aviváží, voda i špína budou po naleštěném povrchu lépe sklouzávat.

Autor: abl
Klíčová slova: koupelna, ručník, závěs, ponožky, rada
Související články
Video se připravuje ...