Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 praktických tipů, jak využít dětský pudr

  • Dětský pudr dokáže vyřešit spoustu problémů, které vás trápí.
    10. srpna 2014 | 12:30

    Pokud jste si mysleli, že dětský pudr se hodí jen na to, aby udržel pokožku hladkou, suchou a svěží, pak jste opravdu podcenili jeho sílu. Zkuste ho využít k vyřešení některých problémů, které vás trápí a uvidíte, že už na něj nedáte dopustit.

  • Zauzlované řetízky

    Řetízek s jelenem: New Yorker, 199 Kč
    Autor: archiv firmy
    Neztrácejte čas zoufalými a většinou neúspěšnými pokusy rozmotat své zašmodrchané šperky. Uzlíky na řetízcích snadno povolíte, když na ně nasypete trochu pudru a vezmete si na pomoc špendlík.
  • Mastné vlasy

    ...
    Autor: Profimedia
    Dětský pudr můžete použít jako suchý šampon. Do dlaně si podle potřeby nasypte dostatečné množství pudru a rovnoměrně rukou nebo ručníkem vmasírujte do vlasů. Snažte se ho aplikovat především u kořínků, kde se vlasy mastí nejvíce. Pak použijte hřeben a pudr z vlasů řádně vyčešte.
  • Nadměrné pocení

    Zdravý člověk denně vypotí až litr potu!
    Autor: profimedia.cz
    Trápí vás nadměrné pocení a vy už nevíte, co s tím? Ale nechcete příliš často používat antiperspiranty, které zužují ústí potních žláz (proto obsahují sloučeniny hliníku nebo zirkonia), čímž zmenšují množství vylučovaného potu, kterým se vyplavují z těla škodliviny? Řešení je snadné a levné. Pokud chcete pocení zkrotit, používejte po každé koupeli či sprše obyčejný dětský pudr. Stačí trochu zapudrovat dlaň a rozetřít ho na oholené podpaží.
  • Krátké a nevýrazné řasy

    Jak na dokonalé řasy? Natáčejte a buďte vybíraví.
    Autor: Shutterstock
    Možná vás to překvapí, ale za vyzkoušení to stojí. Blogerky totiž na pudr nedají dopustit. Dodá totiž vašim řasám mnohem víc objemu, než předražené "zaručený objem dodávající" řasenky. Stačí jen na řasy nanést vrstvu klasické obyčejné řasenky, pak nasypat pudr na kosmetický tampónek, řasy s ním lehce poprášit a nakonec je přetřít další vrstvou maskary. Postup můžete ještě jednou zopakovat.
  • Lesklá pleť

    Zdravířka vás rozzáří.
    Autor: profimedia.cz
    I další vychytávka, která pochází z dílny blogerek, vám ušetří peníze. Dětský pudr lze totiž použít jako matující bázi pod make-up. Jeho cena se pohybuje okolo 40 korun a má prý mnohem lepší vlastnosti, než většina bází v ceně okolo 300 korun. Navíc obsahuje zinek, který má pozitivní dopad na pupínky. Můžeš si ho nasypat do dlaně a rozetřít nebo nanést labutěnku či štětcem na obličej a pak už jen aplikovat make-up.

Klíčová slova:  praktická žena, domácnost, dětský pudr
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...