Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šest tipů jak zbavit gauč zvířecích chlupů rychle a snadno

Pejsi a kočičky jsou roztomilí, ale jejich chlupy na gauči už tolik ne.
18. května 2014 | 06:00

Ačkoliv má na sedačku přísný zákaz, nic to nemění na tom, že pohovka je plná chlupů. Při pohledu na svého čtyřnohého miláčka je vám jasné, kdo to byl.  S ocasem staženým mezi nohami a naprosto zoufalým pohledem „Já to nebyl, to mám přeci zakázané,“ víme, odkud vítr vane. A můžeme se snažit odnaučit ho to různými způsoby, sedačka bude stejně ze záhadných důvodů jeden velký chlup… 

Čeká vás návštěva tchýně a tak dlouhé desítky minut před jejím příchodem kartáčujete vašeho čtyřnohého miláčka. V hlavě vám utkvěla historka z minula, kdy měla návštěva při odchodu zadní část sukně plnou psích chlupů. Mimo pejska nezapomeňte odchlupit také gauč! Máme pro vás pár tipů a triků, jak se s tím poprat snadno, rychle, a hlavně efektivně!

1. Udělejte to ručně

Navlhčete si ruku a přejeďte s ní kritická místa. Chlupy se tak smotají dohromady a můžete je snadněji odstranit. Je to zaručeně účinné, jelikož vodou chlupy ztěžknou a v reakci se statickou elektřinou nemají jedinou šanci se udržet.

2. Houbička na nádobí nejen do kuchyně

V tomto případě je ideální gauč nejprve vyluxovat, ale pokud už návštěva klepe na dveře, jde to i bez toho. Lehce navlhčete kuchyňskou houbičku na nádobí a stírejte s ní plochu, kterou potřebujete vyčistit. Chlupy tak setřete na jedno místo, kde je lze sebrat rukou. Mějte ale na paměti, že houbička musí být čistá!

3. Použijte latexovou rukavici

Navlečete si rukavici a přejeďte s ní čištěnou plochu. Chlupy se na ni přilepí. Stejně tak lze použít doktorské gumové rukavice, zahradnické s gumou na dlani nebo koště s gumovými štětinkami. Pro lepší efekt můžete rukavice ještě lehce navlhčit.

4. Pohrajte si s balónkem

Takový nafukovací balónek, co vám zbyl z dětské oslavy, se teď bude hodit. Nafoukněte ho a přetřete s ním sedačku. Díky statické elektřině se na něj všechny chlupy nalepí. Balónek pak opláchněte pod tekoucí vodou a vyfoukněte, můžete ho příště použít znovu.

5. Lepicí páska

Pokud jsou chlupy na gauči pouze na malé části, zato ve velké hustotě, můžete použít kus lepenkové pásky, ideálně pořádně široké. Odmotejte kus, přilepte ke gauči a trhněte. Chlupy se nalepí na izolepu a tu pak můžete vyhodit.

6. Vezměte si na pomoc kartáč

Snadno a rychle vyčistíte pohovku od chlupů i kartáčem. „Smetete“ tak srst vašeho miláčka na jednu hromádku, pak je můžete rukou sebrat a vyhodit.

 

Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...