Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejbohatší Čech Kellner: Takhle mu roste sídlo

19. července 2010 | 06:15

Ještě před rokem tu byly vidět jen hrubé základy, nyní už luxusní sídlo nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (45) začíná získávat obrysy. V malebném Podkozí na Berounsku v chráněné krajinné oblasti si Kellner buduje obrovskou vilu, tenisové kurty i jezdecké centrum pro koně.

Blesk se byl podívat, jak stavba pokračuje.

Ve vesničce Podkozí žije jen pár desítek obyvatel. Zanedlouho k nim přibude miliardář Kellner s rodinou. Desítky dělníků, kteří každý den pracují na stavbě nejbohatšího Čecha, podle zjištění Blesku rozhodně nezahálí. V místě, kde v listopadu byla jen oranice po strženém pionýrském táboře, už dnes stojí nové stáje pro koně a jezdecké centrum.

Stavbě, která je obehnána břidlicovou zdí, nově dominuje atypická vila. Pro její vybudování musel Kellner dostat zvláštní povolení od obecního úřadu. Kromě toho, že stojí v chráněném území, totiž zapustil její základy nezvykle hluboko do země. K pozemku si také koupil kus lesa původně patřícího přilehlé obci Otročiněves. „Za metr čtvereční nám zaplatil tolik, co se tu běžně dává za stavební parcelu,“ pochvaluje si spolupráci s Kellnerem starosta Václav Lulák.

Méně nadšení jsou ze stavby chalupáři z Podkozí, které Blesk oslovil. „Je tu kvůli tomu staveništi rámus a práší se tu. Navíc se lidé bojí, že Kellner bude chtít skupovat další pozemky,“ prohlásil majitel chaty v blízkosti luxusního sídla. Nejbohatšího Čecha prý v Podkozí zatím nepotkal, Kellner totiž pobývá hlavně v zahraničí.

Co také Kellner vlastní:

Vilu ve Vraném nad Vltavou, kterou Kellnerovi navrhl známý architekt Josef Pleskot Vilu na pražské Hanspaulce, jejíž cena se odhaduje na 250 milionů korun

Byt na sídlišti v pražských Vokovicích v hodnotě asi 8 milionů korun

Společně s manželkou vlastní a provozuje osmileté kolejní gymnázium Open Gate v Babicích u Říčan

Dva letouny – tryskáče, jeden stál odhadem 920 milionů korun

Nemovitosti má po celém světě, vlastní například dům v Katalánsku, srub v Alpách nebo vilu na Barbadosu

Údajně vlastní i ostrov v Karibiku za 460 milionů korun

Autor: Eva Hofrichterová, hto
Video se připravuje ...