Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stone, Cage: Zkrachovalé hvězdy nemají na nájem!

15. června 2010 | 17:20

Krize zasáhla všechny. I jindy zazobané hollywoodské celebrity se začaly bát chudoby a hystericky rozprodávají luxusní bytečky. A snaží se jich zbavit tak rychle, že mnohdy na prodeji tratí miliony dollarů.

Sharon Stone

Velké sídlo se Sharon rozhodla vyměnit za menší.
Autor: profimedia.cz


Pořizovací cena: 11 milionů dollarů
Prodejní cena: 9 milionů dollarů
Počet pokojů: Sedm ložnic, osm koupelen
Místo: Beverly Drive, Los Angeles

Dvaapadesátiletá herečka jednoho hitu a sex symbol devadesátých let, se marně snaží zbavit domu, který zakoupila před čtyřmi lety. Krásné sídlo má na pozemcích o rozloze 840 metrů čtverečních ukryty tenisové kurty, bazén, meditační zahradu a dokonce i dům pro hosty.

Sharon dům koupila za jedenáct milionů dollarů, tedy dvě stě sedmdesát pět milionů korun.  Přestalo snad herečku  přepychové bydlení bavit? Nebo je na vině to, že po zestárlé krasavici v Hollywoodu  už ani pes neštěkne a ona nemá nové výdělky? Tak, či tak, na prodeji domu nakonec bude tratit víc jak dva miliony dollarů.

Halle Berry

Domov Halle prodala bez toho, aby jako ostatní musela při krizi tratit.
Autor: profimedia.cz


Pořizovací cena: 2,275 milionů dollarů
Prodejní cena: 5 milionů dollarů
Počet pokojů: Dvě ložnice, dvě koupelny
Místo: Beverly Hills

Čokoládová kráska se rozhodla prodat svůj domov. A na rozdíl od většiny svých kolegů nasadila poměrně vysokou cenu. Celých pět milionů dollarů, tedy sto dvacet pět milionů korun, bude muset zájemce zaplatit, aby mu Halle předala klíče od dveří.

Dům byl postaven v roce 1948 a oscarová herečka ho koupila před devíti lety. Zdá se však, že ji omrzel. Možná na prodej spěchá i kvůli faktu, že se nedávno rozešla se svým dlouholetým přítelem a dům je naplněn příliš mnoha vzpomínkami.

Nicolas Cage

Cage původně za sídlo chtěl 700 milionů korun. Žádný zájemce se nenašel, tak musel herec s cenou dolů. I když má dům příjezdový dvůr s fontánou a vstupní foyer.
Autor: profimedia.cz

Pořizovací cena: 1,8 milionů dollarů
Prodejní cena: 1,375 milionů dollarů
Počet pokojů: Sedm ložnic, devět koupelen
Místo: Mulholland Hiway, Los Angeles

Ač patří k těm nejlépe placeným hvězdám Hollywoodu, má herec dluhy kam se podívá. Dostal ho berňák. Aby zadlužení ustál, musel se vzdát mnoha cenných věcí za hubičku. Šperky, jachta, střecha nad hlavou.

Luxusní panství o rozloze přes tisíc metrů čtverečních vlastnil před hercem i zpěvák Tom Jones. Zámek je postaven v tudorovském stylu a za jeho branami se nachází opravdová nirvána. Kurty, bazény, domácí divadlo, vinný sklep. Komu teď bude říkat pane?

Scarlett Johansson

Nikdo netuší, proč Scarlett na prodej haciendy tolik pospíchala. Pravděpodobně chtěla splatit půjčky.
Autor: profimedia.cz


Pořizovací cena: 7 milionů dollarů
Prodejní cena: 4,5 milionů dollarů
Počet pokojů: Tři ložnice, čtyři koupelny
Místo: Los Angeles

Scarlett Johansson koupila v roce 2007 haciendu jménem Espanola se svým tehdejším přítelem a nynějším manželem Ryanem Reynoldsem za sedm milionu dolarů.

Nyní po třech letech ji prodává se ztrátou téměř třicet procent. Mladý pár, i když velmi úspěšný, stále splácí hypotéky. Nechtěli žít zadlužení a proto dům, kde strávili líbánky prodali i se ztrátou. Ekonomická krize je v USA patrná i ve vysokých kruzích.

Autor: amp
Video se připravuje ...