Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Luxusní pokojíčky pro boháče

25. října 2009 | 05:00

Nocleh v těchto apartmánech si ale mohou dovolit jen opravdoví boháči. Proč jsou tak výjimečné a co v nich najdete?

Hotel St. Regis Atlanta je jen kousek od centra amerického města Atlanta v moři zeleně. Jeho nejkrásnější apartmá se jmenuje Empire Suite. Měří přibližně 930 m2, cena za noc je 6000 dolarů (asi 105 000 Kč) a má 6 pokojů. Jsou tu dvě koupelny kompletní a jedna se sprchovým koutem. Najdete tu ručně vyráběné skleněné lustry, obložení ze vzácného ebenového dřeva, naleštěné dřevěné podlahy a další přepych.

V New Yorku bodoval The Greenwiche Hotel, o kterém se tvrdí, že patří k tomu nejlepšímu, co nabízí Manhattan. Jeho chloubou je North More Suite o rozloze 750 metrů čtverečních. Má pět pokojů a 3 koupelny. Noc tu stojí 5500 dolarů (asi 95 000 Kč). Apartmán je výjimečný tím, že je jakousi replikou uměleckého ateliéru. Vysoká okna sem vpouštějí hodně světla, stěny zdobí knihovny, v nichž najdeme klasickou i moderní literaturu a kromě ní i kolekci obrazů, kreseb a fotografií.

V Karibiku byl vysoce hodnocen Jade Mountain Resort na ostrově St. Lucia. Jeho nejlepší suita se dokonce jmenuje útočiště – Galaxy Infinity Pool Sanctuary. Její rozloha je asi 700 metrů čtverečních, cena za noc 1650 dolarů (asi 29 000 Kč). Apartmán není rozdělen, tvoří ho jediný velký pokoj a jedna koupelna. Ačkoliv je maximálně otevřený k moři a blízkým horám, zaručuje soukromí. Je to dokonalé útočiště k relaxaci. Celou atmosféru dotvářejí tropické rostliny, které místo obklopují.


Plaza Athénée Paris – tento hotel zrenovovaný v duchu moderního francouzského designu láká nejen svým výhledem. Jeho nejlepší apartmá se jmenuje Eiffel Suite 361, má asi 210 metrů čtverečních, čtyři pokoje, jednu koupelnu a za noc tu zaplatíte 8421 dolarů (cca 145 000 Kč). Vybavení pokojů je nadčasové ve francouzském stylu – najdete tu hedvábné závěsy, zdobený nábytek. Na jedné straně dobové bohatství a na druhé současná Paříž hned za oknem.

Za Česko se do seznamu letos dostal jediný pokoj. Jedná se o apartmá v pražském pětihvězdičkovém hotelu The Augustine Rocco Forte na Malé Straně. Tower Suite je třípatrové a je umístěno v astrologické věži zrekonstruované historické budovy hotelu. V prvním patře je obývací pokoj, druhé je kompletně věnované koupelně se samostatně stojící vířivkou a prostornou sprchou a ve třetím patře apartmá je ložnice s úchvatným výhledem na celou Prahu včetně Hradu. Jedna noc tu stojí 4740 USD (cca 83 000 Kč).

Autor: Zuzana Pšenicová
Video se připravuje ...